Cum ar trebui prăjit peștele pentru a fi cât mai gustos. În principiu, puteți prăji orice tip de pește – este o chestiune de gust. Să începem cu peștii de râu.
Ce pește de râu este potrivit pentru a fi prăjit într-o tigaie
Dacă doriți să nu aveți deloc probleme cu curățarea solzilor și dacă oasele sunt doar mari și ușor de îndepărtat – luați un somn mic. Absolut nicio problemă. Trebuie doar să fie spălat bine sub jet de apă curentă (altfel va exista un miros distinct de noroi), tăiat în bucăți și poate fi prăjit așa cum vă place cel mai mult.
Crap
Crapul, în funcție de mărime, poate fi prăjit în tigaie atât întreg, cât și tăiat în bucăți. Carnea sa este dulce, cu un gust pronunțat.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun pește pentru vasele de sânge: Ajută la evitarea trombozei
Lucerna
Lucerna, păstrăvul de pârâu, bibanul, peștele alb sunt, de asemenea, alegeri bune pentru a fi prăjite în tigaie.
Peștisorul de argint sau gândacul
Gândacul (gândacii), în special cel auriu, în ciuda oaselor, este un pește foarte gustos. Carnea este fragedă, ușor dulce, pielea este crocantă.
Peștii mici prăjiți în tigaie se vor dovedi foarte gustoși, cu o crustă crocantă, dacă îi tăvăliți mai întâi prin făină. De asemenea, crusta de făină va împiedica peștele să se destrame în timpul prăjirii.
Linul este mai gustos dacă nu trăiește pe un fund noroios, ci pe un fund nisipos, printre stufărișuri.
Ce pește de mare este potrivit pentru a fi prăjit în tigaie
O atenție deosebită trebuie acordată așa-numiților „pești roșii” – a căror carne este portocalie sau roșie. Diferitele tipuri de somon și păstrăv de mare au o aromă delicioasă care le face foarte apreciate. Dar aceștia sunt pești foarte uleioși, iar la prăjire, grăsimea se oxidează rapid și devine râncedă.
Iar tipurile uscate de somon nu sunt potrivite pentru prăjire tocmai pentru că sunt prea uscate. Prin urmare, acești pești sunt potriviți pentru alte tehnici culinare – coacere, fierbere, fierbere, tocană.
Există multe soiuri de pește de mare cu carne albă pe piața alimentară – sunt aproape perfecte pentru prăjire Desigur, peștele de mare proaspăt prins va fi mai gustos, dar cel mai adesea este vândut congelat pe rafturile noastre. Și, apropo, este mai bine să cumpărați pește congelat și să îl dezghețați delicat singur.
Halibutul cu coadă albastră este potrivit pentru prăjire la tigaie, dar poate fi ușor confundat cu halibutul cu vârf de săgeată. Este mai bine să nu mâncați cea de-a doua specie, deoarece consumul acesteia poate provoca consecințe neplăcute – halibutul cu vârf de săgeată este un pește demersal și caută deșeurile de pe fundul apei.
Cum ar trebui prăjit peștele pentru a fi cât mai gustos
Adăugați o bucată de unt de vacă la legume – veți obține o crustă delicioasă și aromată pe peștele prăjit. Cu ceva timp înainte de a prăji, sărați peștele.
Pentru prăjire, ar trebui să existe o mulțime de ulei, dar un minim de făină. Înainte de prăjire, peștele tăiat sau fileurile trebuie spălate și apoi uscate bine cu șervețele sau cu un prosop de hârtie. În caz contrar, atunci când prăjiți, uleiul vă va stropi cu siguranță.
CITEȘTE ȘI: Pește umplut- rețeta care aduce un zâmbet cald pe fețele celor dragi
Cum să prăjiți corect peștele pentru mesele dietetice
În primul rând: folosiți în principal ulei de măsline sau puțin unt doar pentru aromă.
În al doilea rând, folosiți doar făină fără ouă sau doar pesmet ca pane.
În al treilea rând, prăjiți peștele pentru scurt timp într-o tigaie până când devine auriu – apoi transferați-l în cuptor până când este gata.
Puteți folosi pane – pesmet sau făină simplă. Frecați fileul cu sare și piper și lăsați-l să stea timp de 10-15 minute pentru a absorbi sarea. Scufundați fileul în ou bătut și tăvăliți-l în făină sau pesmet. Aruncați-l imediat într-o tigaie cu ulei încins.
Ar trebui să fie suficient ulei, tot fundul tigăii să fie acoperit cu un strat de aproximativ 3 mm și să fie foarte bine încins. Bucățile de pește se prăjesc până devin aurii pe ambele părți, recomandă actualno.com.
Comentarii:









