MOMS

Cum DISTRUGI viitorul copilului tău FĂRĂ SĂ ȘTII

Foto: Pinterest.com

Unii părinţi nu reuşesc să fie cei mai buni susţinători pentru copiii lor. Mai mult, în funcţie de gravitatea greşelilor, aceştia pot distruge viitorul copiilor

Există numeroase tipologii de părinţi. Unii sunt foarte stricţi şi controlează fiecare aspect al vieţii copilului lor, alţii sunt foarte detaşaţi şi lasă copilul să ia propriile decizii şi să înveţe din greşeli. Deşi există atitudini diferite, toţi părinţii doresc ce e mai bine pentru copiii lor, scrie familyshare.com

Orice parinte vrea pentru copilul sau tot ce este mai bun. Insa, sunt lucruri pe care le face care ii saboteaza copilului viitorul luminos pe care il merita.

Secretul unei danturi perfecte: Greşelile pe care nu trebuie să le faci niciodată

Dezinfectează aceste lucruri ZILNIC pentru a NU te îmbolnăvi!

Turta de mălai, delicatesa care ne-a încântat anii copilăriei

Moduri in care poti distruge viitorul copilului tau fara sa-ti dai seama:

Implicarea

Daca esti genul de parinte care isi rasfata copilul, care se amesteca in fiecare coltisor din viata lui, care este la curent cu cele mai noi jucarii pentru varsta lui pe care i le si cumperi, inseamna ca esti un parinte care se implica prea mult. Specialistii numesc acest tip de parinte “parinte elicopter”.

Foto: Pinterest.com

Cand se exagereaza in aceasta privinta si faci prea multe in locul copilului, copilul nu mai are sansa sa faca ceva. Iar asta ii distruge viitorul, din mai multe puncte de vedere. Dincolo de faptul ca nu va capata abilitati de a se descurca singur, va deveni narcisist si va crede ca totul i se cuvine si ca altcineva e responsabil pentru indeplinirea nevoilor lui.

Ce poti corecta? Lasa-l sa faca greseli, lasa-l sa suporte consecintele faptelor sale. Fii ghidul lui, antrenorul lui si mai putin executantul lui.

Ce spune inițiala tatălui despre PERSONALITATEA copilului

Cum arată interiorul celor mai luxoase proprietăți ale lui Donald Trump

Dieta care-ţi poate salva viaţa: Marele secret al ceaiului verde

Orar incarcat

Lectii de dans, muzica, voluntariat, sport. Copilul are ocupate toate serile si toate weekend-urile pentru diverse activitati. Intrebarea care se pune este “Cand mai are timp sa fie copil?”. Copilaria nu se mai intoarce, iar cel mic are nevoie de ea.

Este adevarat, sportul, muzica, dansul pot ajuta copilul sa dezvolte valori sanatoase care-i vor fi de folos la maturitate, insa copilul are nevoie si de joaca, si de timp petrecut in familie.

Daca observi ca este obosit, nervos, nu se bucura de activitatile la care participa, ia note mici, sunt sanse mari sa ai un copil ultrasolicitat care nu poate duce tot ce i-ai pus “in carca”, din dorinta de a-l “ajuta”.

Ignori influenta media

Copiii zilelor noastre se nasc inconjurati de tehnologie ultramoderna pe care stiu sa o foloseasca din primii ani de viata. Acest lucru nu este tocmai rau, insa are si partile sale negative.

Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional

ALTERNATIVA la plantele exotice scumpe: plantele medicinale româneşti

Sfaturi pentru educaţia copilului: Cele mai importante reguli pe care trebuie să le înveţe cei mici

Academia Americana de Pediatrie avertizeaza ca utilizarea excesiva a mijloacelor media poate conduce la tulburari de atentie, de concentrare, de somn si de alimentatie.

Specialistii recomanda limitarea timpului petrecut de catre copii in fata ecranelor, amenajarea unor spatii din casa “fara ecrane”, in care copilul sa citeasca si sa se joace fara sa fie “conectat”.

 

Comentarii: