NUTRITIE

Cum folosim inteligent albușurile rămase de la ciorbe sau cozonaci?

Pentru că mania românului este să nu risipească, de fiecare dată când noi, gospodinele, gătim o ciorbă dreasă cu smântână și gălbenușuri sau preparăm o prăjitură cu cremă fiartă, păstrăm albușurile de ou într-un borcan.

Se știe că acestea pot fi păstrate până la 7 zile în frigider, în borcanul închis cu capac.

Problema apare când știm că le avem, dar nu avem idee cum să le folosim.

CITEȘTE ȘI: Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură

Cum folosim inteligent albușurile rămase de la ciorbe sau cozonaci?

Chec din albușuri:

De foarte multă vreme, checul acesta din albușuri a devenit preferatul întregii familii.

Este ușor de făcut, pufos și foarte gustos.

Avem nevoie doar de câteva ingrediente:

  • 1 cană albușuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 50 ml ulei/ unt topit
  • 2 linguri cacao

Cum folosim inteligent albușurile rămase de la ciorbe sau cozonaci?

Mod de preparare:

Batem albușurile spumă, adăugând pe rând zahărul.

După ce albușurile au o textură tare și lucioasă, adăugăm uleiul și făina și amestecăm cu o spatulă de silicon.

Împărțim compoziția în 2 părți, iar în una dintre ele punem 2 linguri de cacao.

CITEȘTE ȘI: Trucuri și sfaturi pentru baterea albușurilor spumă

Transferăm pe rând aluatul în tava pentru chec, mai întâi compoziția albă, apoi cea cu cacao.

Băgăm tava la cuptor, la 170 °C pentru aproximativ 35 de minute.

Comentarii: