RELATII

Cum îți dai seama că NU poți avea un SINGUR partener toată viața?

Foto: Twitter.com

Monogamia nu este pentru toată lumea. Există anumite semne care îți arată dacă poți avea un singur partener toată viața sau ești genul de persoană care are nevoie să exploreze varietatea. La fel cum construcția fizică a fiecărui om este diferită, construcția emoțională diferă de la persoană la persoană. Și cum nu poți argumenta de ce o persoană este intolerantă la lactoză, nu poți eticheta emoțiile.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile pe care GINECOLOGUL tău ar dori să NU le mai faci

Iată câteva semnale care indică faptul că nu poți avea un singur partener toată viața:

Crezi că mariajul este o construcție care ar putea limita evoluția personală

În timp ce respecți angajamentele, ești condus de o pasiune pentru viață care depășește relațiile tale primare. Căsătoria pare sigură și solidă, însă ești de părere că nu mai poți naviga liber. Preferi să fii sincer cu tine și să te concentrezi asupra a ceea ce te interesează. Vârsta, așteptările sociale, presiunea de a avea copii nu îți influențează deciziile cu privire la relații. Crezi că nu poate fi îngrădită creșterea ta personală, așa că relațiile trebuie să rămână la fel de fluide și de deschise pentru a se potrivi cu evoluția ta ca om.

Foto: Pinterest.com

Simți că o persoană nu îți poate satisface toate dorințele și nevoile

Nu ești egoist, dar ești conștient de nevoile și dorințele tale. Prin dorință nu te referi la interese sexuale, ci la nevoia ta de stimulare intelectuală, aprofundare emoțională și îmbogățire spirituală. Chiar dacă ești fericit și într-o relație stabilă, ești de părere că ești în continuă creștere și diferite părți ale tale sunt îmbogățite în mod constant de oameni și experiențe diferite.

CITEȘTE ȘI: Băuturi pe care NU ar trebui să pui niciodată gura

Crezi că diferiți oameni au daruri diferite de oferit

În afara relațiilor, vezi oamenii ca profesori, ghizi, tovarăși în călătoria vieții. Având această perspectivă, îți este greu să te limitezi la o singură persoană când vine vorba de intimitatea emoțională și fizică.

Te simți claustrofob într-o relație pe termen lung

Indiferent cât de mult îți iubești partenerul, începi să te simți puțin blocat și claustrofob în momentul în care petreceți prea mult timp împreună. Ai nevoie de spațiul tău și ajungi să iei pauze lungi pentru a-ți reveni.

Consideri că două jumătăți nu pot face un întreg

Ideea celor două jumătăți incomplete care fac un ansamblu ți se pare o prostie. Ești de părere că toată lumea trebuie să se străduiască să se simtă completă și fericită și că relațiile sunt doar o modalitate de a împărtăși acea integritate și bucurie, nu o modalitate de a-ți satisface propriile nevoi în mod constant.

CITEȘTE ȘI:  Dieta cu BORȘ. Detox și slăbire, în același timp

În timp ce știi care sunt nevoile tale fizice și emoționale, nu consideri că sunt alții responsabili pentru satisfacerea acestor nevoi.

Crezi că monogamia îți împiedică independența

Multe persoane pun semnul de egalitate între poligamie și independența sexuală. Dar tu înțelegi că independența sexuală are mai puțin de-a face cu numărul de persoane cu care ești și mai mult cu gradul de deschidere al sexualității tale. Independența este despre a fi sincer cu tine și despre a te dedica în primul rând propriei tale creșteri.

Ești de părere că sunt mature și înțelepte cuplurile poligame

Deși probabil că nu te-ai gândit neapărat să ai tu o relație poligamă, ți se pare că acele cupluri poligame au o anumită maturitate și grație în relații. Îți dai seama că este nevoie de onestitate și comunicare pentru a putea susține astfel de relații.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care MENTA este NERECOMANDATĂ bărbaților

Angajamentul înseamnă atât de mult pentru tine, încât îl percepi ca fiind un subiect important

Contrar credinței populare, persoanele poligame prețuiesc angajamentul. Acestea cred cu tărie în onestitate și nu se pot angaja la ceva în care nu cred cu adevărat. Crezi că viața se schimbă în mod constant și nu poți înțelege de ce oamenii se angajează la o viață împreună atunci când nimic nu este sigur.

Foto: Pinterest.com

Te bucuri de varietate când vine vorba de oameni, experiențe și locuri

Apreciezi profund diversitatea și crezi că viața are foarte multe de oferit. Varietatea nu se referă doar la noutate, ci și la înțelepciune, claritate și o mai bună înțelegere a vieții și a propriei persoane. Când întâlnești oameni noi, simți că te îmbogățești și că există multe lucruri de oferit și de primit.

CITEȘTE ȘI: De ce bărbații au orgasm mai des MAI DES decât femeile

Nu te deranjează dacă partenerul consideră alte persoane atractive

Când partenerul tău vorbește despre un nou coleg pe care îl consideră drăguț sau atrăgător, te amuzi. Nu ești gelos și nu te stresezi cu privire la cum își petrece partenerul tău ziua la birou. Înțelegi că atracțiile sunt des întâlnite și că, dacă lucrurile ar fi mai serioase, partenerul tău ți-ar spune. Iar acest lucru nu te deranjează. Pentru că, la urma urmei, ai putea găsi și tu pe cineva atrăgător și nu știi niciodată ce se poate întâmpla în viitor.

Comentarii: