NUTRITIE

Cum păstrezi pâinea ca să te țină cât mai mult: Trucul care îți va ușura viața

Foto: Instagram.com

Pâinea are un termen de valabilitate de câteva zile. Dar există un truc simplu pe care îl poți aplica pentru a extinde durata de valabilitate a pâinii.

Cum să înghețați și să dezghețați pâinea

Congelarea pâinii este o modalitate foarte bună de a vă păstra pâinea pentru o utilizare ulterioară. Puteți îngheța și dezgheța aproape orice tip de pâine pe care o cumpărați. Depozitarea pâinilor în congelator îi poate prelungi considerabil termenul de valabilitate. Cu toate acestea, este important să depozitați și să înghețați pâinea într-un mod care să prevină modificarea texturii și a gustului.

CITEȘTE ȘI: Trei efecte neplăcute – La ce să te aștepți să se întâmple în corpul tău dacă renunți la pâine

De ce să îngheți pâinea

Puține lucruri au un gust la fel de delicios și satisfăcător ca pâinea proaspătă, în special pâinea de casă și de panificație. Cu toate acestea, aceste pâini proaspete și de casă au adesea un termen de valabilitate scurt, deoarece au puțin sau deloc conservanți adăugați.

Pâinea se poate învechi în doar câteva zile. Aceasta își va schimba gustul și textura. Acest lucru este din cauza expunerii la aer și umiditate. Pâinea produsă în comerț, cumpărată din magazin, tinde să aibă conservanți și să se mențină mai mult timp la temperatura camerei.

Puteți păstra prospețimea împachetând pâinea în folie de aluminiu sau folie de plastic și depozitând-o în cutia de pâine sau în punga de hârtie.

Congelarea pâinii este una dintre cele mai bune modalități de a menține pâinea proaspătă. Vă permite să păstrați pâinea pentru o perioadă mai lungă de timp, păstrând în același timp calitatea și textura acesteia.

De fapt, s-ar putea să descoperiți că pâinea congelată care a fost dezghețată are un gust similar cu pâinea proaspătă, notează Healthline.

Cum să înghețați pâinea

Iată cum să înghețați o pâine, întreagă sau feliată:

  • Înfășurați pâinea strâns în folie de aluminiu sau folie de plastic.
  • Se pune într-o pungă de congelator etanșă.
  • Sigilați bine. Etichetați cu data.
  • A se păstra în congelator.
  • Dacă congelați pâinea de casă, asigurați-vă că s-a răcit complet înainte de a o îngheța.

Indiferent dacă folosești folie sau folie de plastic, atâta timp cât îți înfășori bine pâinea, ar trebui să poți prelungi perioada de valabilitate a pâinii.

Metode de congelare în funcție de tipul de pâine

Unele tipuri de pâine pot necesita diferite metode de congelare.

Pentru a îngheța chifle hamburger sau alte rulouri sandwich:

  • Așezați-le una lângă alta într-un singur strat într-o pungă de congelator.
  • Sigilați bine. Etichetați cu data.
  • A se păstra în congelator.

Ar trebui să mănânci aceste chifle congelate în câteva săptămâni. Dacă doriți să le înghețați pentru o perioadă mai lungă de timp, înfășurați fiecare în parte în folie de plastic înainte de a le pune în punga de congelator.

Împachetarea fiecărei chifle în parte îi împiedică, de asemenea, să se lipească între ele. Deci, dacă aveți o mulțime de chifle și nu le puteți pune într-un singur strat într-o pungă, înfășurarea fiecăreia este calea de urmat.

Cum congelezi pâinea feliată

  • Păstrați pâinea în ambalajul original sau puneți-o într-o pungă de congelator.
  • Dacă doriți un strat suplimentar de protecție, înfășurați în folie de aluminiu.
  • A se păstra în congelator.
  • Nu trebuie să înfășurați fiecare felie individuală de pâine înainte de congelare.

Pâinea, cum să o dezgheți

Procesul de dezghețare a pâinii este simplu. Rețineți că majoritatea pâinilor congelate sunt de obicei cele mai bune atunci când sunt consumate în decurs de 3 până la 6 luni.

Pentru a dezgheța pâinea, pur și simplu scoateți-o din congelator și lăsați-o să se dezghețe pe tejghea timp de 1 până la 3 ore. De asemenea, puteți depozita pâinea congelată în frigider peste noapte pentru a o dezgheța încet. Păstrați-o în ambalajul său în timp ce decongelați.

Dacă doriți să încălziți pâinea pentru a o împrospăta după decongelare, încălziți-o în cuptor timp de 5 până la 10 minute la 175 grade C.

CITEȘTE ȘI: Trucul unui bucătar de top: Cum poți face chiar și cea mai tare pâine să redevină moale și pufoasă

Pâinea congelată, dezavantaje

Congelarea pâinii este ușoară și utilă, dar este posibil să observați unele dezavantaje. De exemplu, pâinea congelată poate să își piardă gustul, culoarea sau textura. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când pâinea a fost păstrată mai mult de 6 luni sau dacă nu a fost depozitată corect.

Pâinea congelată poate fi, de asemenea, incomodă dacă nu aveți timp să o dezghețați și trebuie să vă folosiți pâinea imediat.

Comentarii: