NUTRITIE

Cum poți obține consistența perfectă a aluatului de clătite?

Deși toată lumea spune că sunt cel mai ușor de făcut, clătitele dau multe bătăi de cap celor care nu le cunosc secretul.

Consistența perfectă a aluatului este dată de același gramaj pentru făină, lapte și apă minerală.

CITEȘTE ȘI: Secretul clătitelor perfecte: Cum le poţi face să arate perfect

Cum poți obține consistența perfectă a aluatului de clătite?

De cele mai multe ori e nevoie să cunoaștem micile secrete ale bucătaăriei pentru a face lucruri mari.

Așa este și în cazul clătitelor, pe care le considerăm ușor de făcut pentru orice începător.

Gustul lor delicios este dat de puținele ingrediente folosite cum trebuie.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • 30 g unt topit
  • 1 plic zahăr vanilat

Cum poți obține consistența perfectă a aluatului de clătite?

Ouăle cu zahărul vanilat, sarea și laptele le amestecăm cu telul.

Turnăm în ploaie făina și amestecăm continuu să nu se formeze cocoloașe.

Turnăm încet apa minerală și untul topit și din nou amestecăm până avem un aluat fin.

Încingem tigaia și punem câte un polonic de aluat pentru o clătită.

CITEȘTE ȘI: Cele mai pufoase clătite americane- Pancakes

Veți observa că marginile vor fi ușor crocante.

Le puteți servi cu dulceață sau cu Nutella, așa cum preferați.

Comentarii: