NUTRITIE

Cum poţi preveni poftele alimentare: Cele mai bune trucuri

Îţi oferim cele mai bune trucuri de prevenire a poftelor alimentare. Foamea este un fenomen psihologic și fizic și, din acest motiv, avem uneori pofte de mâncare, chiar dacă ne este foame sau nu.

 

Dar, odată cu trecerea timpului, aceste pofte alimentare (dulci, sărate sau acre) pot provoca creșterea în greutate și probleme de sănătate.

 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să previi poftele culinare pentru alimente nesănătoase:

Include proteine și fibre în alimentația ta

Alimentele bogate în proteine și fibre oferă energie organismului. În afară de aceasta, produsele care sunt surse importante de fibre și proteine necesită mai mult timp pentru realizarea procesului de digestie; adică sunt sățioase și previn poftele pentru alte gustări.

Bea apă

Apa este necesară pentru îndeplinirea funcțiilor organismului. Iar un pahar de apă băut înainte de a mânca suprimă pofta de mâncare și cantitatea consumată va fi mult mai mică. Cu apa poți păcăli poftele alimentare, plus că foamea te poate induce în eroare când nu îți este foame, ci corpul este de fapt deshidratat. Așadar, dacă simți că îți este foame, bea un pahar de apă și pofta va dispărea.

Mănâncă de fiecare dată micul dejun

Săritul peste micul dejun poate provoca o scădere a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate provoca probleme de supraalimentare în timpul zilei. Recomandat este să mănânci în fiecare dimineață micul dejun, iar alimentele consumate trebuie să fie surse importante de fibre și proteine – te ajută să menții sub control nivelul de zahăr din sânge și să previi poftele culinare nesănătoase.

Odihnește-te

Din cauza lipsei de somn, efectele negative care au loc asupra organismului sunt multe, iar unul dintre ele este creșterea producției hormonului de foame. Așadar, pentru a preveni poftele de mâncare și supraalimentarea, hrănește-te sănătos și dormi cel puțin 7 ore pe noapte.

Bea o ceșcă de cafea

Poate nu știai, dar cafeaua ajută la prevenirea poftei de mâncare, conform RTV. De fapt, două cești de cafea băute până în prânz stimulează metabolismul și suprimă poftele alimentare nesănătoase.

Comentarii: