SANATATE

Mierea, o adevărată minune pentru sănătate: Întrebuinţările neştiute ale acesteia

Foto: brightside.me

La asta nu te-ai fi gândit până acum. Mierea are multiple întrebuinţări, dar abia acum s-a aflat că acestea sunt şi mai multe. Îţi prezentăm întrebuinţările mai puţin ştiute ale mierii.

 

Mierea este folosită, adesea, în îndulcirea deserturilor sau a băuturilor. Dar acest produs natural are și alte întrebuințări. Iată la ce mai e bună mierea.

 

Dă strălucire părului

Dacă părul tău este lipsit de strălucire,poți încerca sa ți-l clătești cu miere. Pune 1 linguriță la un litru de apă caldă,diluează,apoi scufundă-ți părul în amestec,după ce l-ai șamponat. Nu mai trebuie să-ți clătești din nou podoaba capilară,deoarece mierea este deja diluată. Dacă vrei o fixare rapidă a părului,aplică puțină miere pe păr.

Elimină paraziții intestinali

Dacă vrei să scapi de paraziții intestinali,combină,într-un pahar,părți egale de miere,oțet și apă și bea amestecul. Combinația acestor trei ingrediente ucide viermii intestinali.

Accelerează vindecarea rănilor

Mierea este un produs natural care ține la distanță microbii. Prin urmare,adaugă puțină miere pe zgârieturi,tăieturi minore și arsuri ușoare. Acoperă zona afectată și vei vedea că rănile se vor cicatriza foare repede.

Te scapă de acnee

Dacă nu știi ce să mai faci ca să scapi de coșurile care-ți invadează tenul folosește miere. Pune puțină miere pe coș și las-o să  acționeze o jumătate de oră. Clătește apoi cu apă călduță. Repetă procedeul și a doua zi.

Hidratează pielea

Dacă vrei să ai o piele hidratată,dar să te și bucuri de o baie relaxantă,pune în apa din cadă  3 linguri de miere și 2 de ulei de măsline. Vei observa că pielea este moale și fină.

Înlătură anxietatea

Adaugată în ceaiuri calmante,cum sunt cele de mușețel,fenicul sau lavandă sau consumată cu  fulgi de ovăz,la începutul zilei,mierea a fost mult timp folosită în India pentru a potoli stările de nervozitate. Dacă suferi de anxietate,specialiștii recomandă consumul unui suc de lămâie și ghimbir,îndulcit cu miere.

Luptă împotriva insomniei

Dacă nu te chinuiești să adormi,dar ai tendința să te trezești în mijlocul nopții,se poate să fie din cauza hormonului stresului. Puțină miere cu sare,te poate ajuta să te întorci la somn, conform click.ro. Ai nevoie doar de o cantitate mică,așa că folosește folosește o linguriță,pentru a nu exagera.

Comentarii: