NUTRITIE

Rețeta primită de Principesa Margareta de la Regele Bulgariei: Tartă de lămâie – mod de preparare

O femeie puternică, urmaş la şefia Casei Regale a României (jure sanguinis) şi Principesă de Hohenzollern (ad personam), precum şi Custode al Coroanei României, Alteţa Sa Regală a rememorat, în cadrul unui interviu acordat acum câțiva ani Oliviei Steer, întâmplări dure din copilărie, primul contact cu România, dar şi clipele fericite trăite la o fermă din Marea Britanie, unde însuşi Regele Mihai al României îngrijea animalele.

La momentul realizării acestui interviu pentru apropotv.ro, Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României lansase de curând o „Carte regală de bucate” care a avut un succes fantastic la public. Alteţa Sa Regală a invitat-o pe Olivia Steer în bucătăria de la Palatul Elisabeta unde a gătit o delicioasă tartă cu fructe.

CITEȘTE ȘI: Regele Mihai avea o prăjitură preferată. Cum se numeşte şi care e reţeta

Tartă de lămâie ” Simeon II”/pentru 8 persoane (primită de la regele Bulgariei, Simeon al II-lea)

Ingrediente

BLATUL- 250 de grame de biscuiţi simpli, 125 de grame de unt

UMPLUTURA- 4 gălbenuşuri de ou, 400 ml lapte condensat, 200 ml zeamă de lamaie

BEZEAUA-4 albuşuri de ou, 200 gr zahăr tos.

Mod de preparare

Blatul – sfărâmaţi biscuiţii şi îi amestecaţi cu unt (la teperatura camerei) până obţineţi o compoziţie omogenă. Pe fundul unei tăvi demontabile, întindeţi blatul apoi presaţi-l pentru a-l face compact. Opţional, îl puteţi coace timp de 5-10 minunte în cuptor la 180 de grade.

CITEȘTE ȘI: Un psiholog a analizat comportamentul fostului principe Nicolae: Ce ascunde nepotul Regelui Mihai

Crema -bateţi gălbenușurile, adaugaţi laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit.

Bezeaua – băteţi albuşurile spumă şi adăugaţi zahărul, puţin câte puţin până se dizolvă complet. Puneţi albuşul bătut spuma într-un cornet şi decoraţi tarta. Introduceţi tarta în cuptor şi coaceţi la 180 de grade timp de 35 de minute până bezeaua devine aurie.

Se serveşte imediat sau la temperatura camerei.

Comentarii: