REVIEW

Cum poți să îți dai seama dacă vreunul din cunoscuții tăi e psihopat

Foto: Pinterest.com

Un studiu realizat de Live Science a arătat că, de multe ori, psihopaţii pot fi persoane inteligente şi simpatice. Totuşi, există câteva criterii pe baza cărora îi poţi depista sau pe care le poţi observa… chiar la tine.

Studiul a analizat 121 de deţinuţi de la închisoare de securitate medie din Statele Unite. Cercetătorii au scanat creierul deţinuţilor, le-au arătat imagini cu cineva rănit şi i-au pus să-şi imagineze o altă fiinţă umană care suferă.

Zonele cerebrale responsabile de empatie s-au activat la deţinuţii slab psihopaţi, aşa cum au fost ei numiţi de cercetători. În schimb, cei din extrema opusă, nu au simţit nimic atunci când şi-au imaginat o persoană suferind.

Potrivit statisticilor, în închisori, din numărul total de deţinuţi, aproape un sfert au o formă mai mult sau mai puţin gravă, în timp ce la nivel mondial 1% din populaţie poate dezvolta această boală, scrie clickpentrufemei.ro. Inteligenţi şi manipulatori, ei pot înşela uşor aparenţele. Însă există câteva criterii după care să-i recunoşti. Sau să te recunoşti.

CITEȘTE ȘI: Un psiholog dezvăluie sursa depresiei şi a lipsei de încredere: Patru obiceiuri dezvoltate încă din copilărie

Psihopatia

Psihopatia este o tulburare comportamentală, iar cei diagnosticaţi pot duce vieţi obişnuite, pot avea joburi normal, pot fi printre noi. Da, gândesc diferit, dar să fii pshihopat nu înseamnă neapărat că eşti un criminal. Însă există câteva criterii după care să-i recunoşti. Sau să te recunoşti.

1. Ai o părere foarte bună despre tine
2. Ai nevoie constantă de stimulare ca să nu te plictiseşti.
3. Minţi foarte des
4. Eşti manipulator
5. Nu-ţi asumi responsabilitatea pentru faptele tale.
6. Nu simţi remuşcare sau vină
7. Ai sentimente superficiale
8. Nu ai empatie
9. Ai un stil de viaţă parazitar
10. Nu te poţi controla
11. Eşti o persoană promiscuă

CITEȘTE ȘI: Succesul depinde de încrederea în sine: Opt pași zilnici pentru a deveni mai încrezător

12. Ai avut probleme de comportament încă din copilărie
13. Nu ai un scop în viaţă
14. Eşti impulsiv
15. Ai numai relaţii de scurtă durată sau aventuri
16. Ai avut o conduită delincventă juvenilă
17. Nu respecţi legile
18. Eşti agresiv verbal şi/sau fizic
19. Ai un comportament antisocial

Comentarii: