LIFESTYLE REVIEW

Succesul depinde de încrederea în sine: Opt pași zilnici pentru a deveni mai încrezător

Nivelul de încredere este direct responsabil de capacitatea de atingere a succesului. Evitarea autocriticii este doar un prim pas din cele opt recomandate de specialişti pentru creşterea încrederii în propria persoană. Încrederea ne defineşte personalitatea. Propriile acţiuni şi gânduri sunt responsabile de nivelul încrederii în propria persoană, având efecte asupra capacităţii de atingere a succesului.

Duşmanul încrederii este teama, aşa că specialiştii recomandă cultivarea zilnică a încrederii în propriile forţe.

Evită gândurile negative şi autocritica Dacă aţi terminat pe locul trei o cursă de înot, imediat aţi început să vă puneţi la îndoială calităţile de înotător. Este doar unul din modelele de gândire distructivă care pot scădea serios încrederea în sine.

Fie că obişnuiţi să vă criticaţi pentru ţinuta pe care aţi ales-o, modul în care v-aţi aranjat părul sau ideile exprimete, încercaţi să evitaţi autocritica şi să vă acceptaţi în totalitate, admiţând că nu există perfecţiune, potrivit cu lifehacklane.com, citat de adevarul.ro.

Păstrează o poziţie corectă a corpului

Suntem obişnuiţi să păstrăm capetele plecate spre telefoenele mobile, uitând de importanţa limbajului corpului nostru. Scoateţi pieptul în faţă şi nu uitaţi să zâmbiţi. Puteţi aplica această metodă aproape în orice situaţie. Poziţia corpului transmite creierului siguranţă şi acceptare.

CITEȘTE ȘI: Primele 7 secunde sunt esențiale! Cum să îi faci pe ceilalți să te placă

Consideră-i pe cei din jur prieteni

Toată lumea apreciază capacitatea cuiva de a ne face să ne simţim în largul nostru. Dacă puteţi să vă integraţi într-un grup plecând de la premiza că toţi vă sunt prieteni şi împărţind energie pozitivă, oamenii vor dori să fie în jurul vostru.

Cultivaţi-vă zilnic încrederea

Încrederea necesită o practică continuă – ceea ce nu este întotdeauna uşor atunci când eşti alergat de diferite drame ale vieţii. De aceea este important să rămâi motivat. Meditaţia, muzica sau petrecerea timpului în mijlocul naturii vă pot fi de mare folos.

Înconjuraţi-vă de oameni motivaţi

În cele mai multe cazuri, încrederea vine de la cei din jur care aleg să te încurajeze şi motiveze. Desigur, încrederea trebuie să vină din interior, dar poate fi stimulată în fazele iniţiale de oamenii din jur.

Exerciţiu fizic

Nu numai că endorfinele beneficiază de un stimulent în momentului antrenamentelor, dar vă veţi schimba şi tonusul. Aspectul nu trebuie să afecteze în mod direct stima de sine, dar cu siguranţă o îmbunătăţeşte. Aşa că îngrijiţi-vă corpul.

CITEȘTE ȘI: Minte sau spune adevărul? Fii atent la câteva GESTURI ale persoanei cu care vorbești

Nu vă simţiţi jenaţi când cineva vă complimentează

Este aproape înnăscut pentru anumiţi oameni să se simtă timizi şi chiar jenaţi când primesc un compliment. În unele cazuri, oamenii reacţionează mai bine la insulte. Şi asta pentru că oamenii timizi sunt atât de obişnuiţi să pună la îndoială valoarea de sine, încât le este mai uşor să accepte o critică. Deci, atunci când cineva îţi face un compliment spune mulţumesc şi zâmbeşte.

Puţine vorbe şi mai multă acţiune

Cel mai mare nivel de încredere este generat de propria voinţă. Odată ce v-aţi dat seama aveţi capacitatea de a obţine ce vă propuneţi, puteţi transforma orice vis în realitate.

Comentarii: