LIFESTYLE

Primele 7 secunde sunt esențiale! Cum să îi faci pe ceilalți să te placă

Doar şapte secunde durează să ne facem o primă impresie despre o persoană, spun studiile. Aceste câteva secunde sunt suficiente pentru a primi o etichetă care ne urmăreşte uneori întreaga viaţa. Există însă câteva lucruri pe care le putem face pentru a lăsa o impresie bună de la primul contact cu o persoană.

Mersul

Dacă vrei să pari energic şi hotărât la prima întâlnire cu o persoană, ar trebui să mergi către ea cu paşi apăsaţi şi mai rapizi. Studiile arată că persoanele care merg cu 10-20% mai repede decât celelalte sunt văzute de cei din jur ca importante şi energice.

Atitudinea

Acesta este unul dintre primele elemente percepute de oamenii din jur. Că vrei să domini interlocutorul sau audienţa, că vrei să pari binevoitor sau să fii neutru, înainte de a intra într-o încăpere sau de a urca pe o scenă, gândeşte-te ce atitudine este potrivită acelui moment, potrivit Adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Ține depresia la distanță! Șase trucuri simple pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

TESTUL care durează doar două minute: Află care este nivelul tău de stres

Contactul vizual

Deschiderea pe care o ai vizavi de o persoană ori de o conversaţie se citeşte în ochi. Un contact vizual susţinut arată un interes crescut pentru interlocutor sau pentru subiectul discutat. Însă privirea insistentă poate fi interpretată de interlocutor ca semn de agresivitate sau ca intenţie de dominare. De partea cealaltă, evitarea contactului vizual poate fi semn de timiditate, de supunere ori de interes scăzut pentru discuţie. Moderaţia este cheia.

Zâmbetul

Când zâmbeşti, îi spui interlocutorului: „Sunt prietenos şi deschis“. Zâmbetul este o invitaţie la comunicare, la prietenie. Postura. Limbajul nonverbal transmite interlocutorului informaţii cu privire la puterea şi statutul tău, la competenţa şi încrederea pe care o ai în tine. Pentru a transmite aceste informaţii, încearcă să stai drept, cu umerii traşi în spate.

Strângerea de mână

Are o contribuţie foarte importantă în formarea unei prime impresii despre o persoană. Potrivit unui studiu, o simplă strângere de mână apropie două persoane la fel de mult ca trei ore de interacţiune continuă. O strângere de mână fermă denotă încredere în sine. O strângere prea puternică nu va lăsa o impresie bună.

CITEȘTE ȘI: 2018 poate fi anul tău: Șase pași pentru a-ți schimba viața în bine

Care este SPORTUL pentru care te-ai născut?

Primele cuvinte exprimate

Specialiştii în comunicare ne sfătuiesc să ne alegem cu mare atenţie primele cuvinte pe care le rostim dacă vrem să facem o impresie bună interlocutorului. Recomandat este să folosim cuvinte de mulţumire sau care denotă o atitudine pozitivă, cum ar fi: „Mulţumesc că ţi-ai făcut timp pentru mine azi“ sau „Îmi pare bine să te cunosc“.

Vestimentaţia

Oferă informaţii despre ocupaţia, poziţia socială, dar şi despre interesele unui individ. Un exemplu elocvent: şansele unui candidat de a obţine un post vor fi mai mari dacă la interviul de angajare va purta o ţinută adaptată culturii organizaţiei în cadrul căreia vrea să obţină o slujbă. Hainele curate şi călcate arată că eşti o persoană îngrijită şi ordonată. Nu trebuie ignorat nici faptul că vestimentaţia influenţează de multe ori starea emoţională şi încrederea în sine.

Comentarii: