LIFESTYLE

Ține depresia la distanță! Șase trucuri simple pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

Sunt zile în care ne simțim copleșiți de tristețe, de o apăsare a sufletului care cuprinde fiecare aspect al vieții noastre. Totul pare negru și orice am face, nimic nu schimbă situația. Dacă e vorba doar de stare de moment și nu de ceva mai profund ce necesită vizita la psiholog, iată câteva trucuri simple, recomandate de Doc.ro  care să te ajute să te ridici deasupra acestui nor negru.

Răsfoiește fotografii vechi

Cercetătorii de la Universitatea Open din Marea Britanie au stabilit că, atunci când un individ se simte trist, alcoolul și televizorul ajută în proporție de 1%, însă răsfoirea unor fotografii crește starea de spirit cu 11%.

Mănâncă nuci sau alune

Sau alege o salată cu somon la prânz. Aceste alimente sunt bogate în omega-3, care ajută la eliberarea energiilor negative.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci în 2018: Ocoleşte aceste lucruri ca să nu ai probleme

Sfaturi extrem de importante pentru începutul de an: Doar aşa îţi vei menţine motivaţia tot timpul

Aromaterapia

Un studiu desfășurat în Austria pe mai multe grupuri de respondenți a arătat că participanții din două grupuri au fost mai activi, mai pozitivi și mai calmi în timpul interviurilor. Aceștia fuseseră într-o cameră parfumată anterior.

Dă la o parte draperiile!

Studiile arată că persoanele care se trezesc în lumină naturală au o stare de spirit mai bună pe parcursul întregii zile. Așadar, bucură-te de lumină!

Fă ordine!

Lucrurile dezordonate și aglomerate de pe biroul tău îți reamintesc în permanență câte lucruri ai de făcut. Fă ordine pentru a te elibera de acest stres și pentru a munci liniștită în continuare.

CITEȘTE ȘI: 2018 poate fi anul tău: Șase pași pentru a-ți schimba viața în bine

Reintră-ți în formă după Sărbători! Exercițiile recomandate de antrenoarea modelelor Victoria’s Secret

Gătește!

Pentru mulți, gătitul funcționează ca un medicament. Activitatea este liniștitoare și necesită concentrare, astfel încât nu te mai gândești la celelalte probleme din timpul zilei, cauzatoare de stres.

Comentarii: