LIFESTYLE SANATATE

Concluzie uimitoare a cercetătorilor: Gestul care înlocuiește efectul cafelei/ STUDIU

Foto: Pinterest.com

În cazul în care la începutul acestui an ți-ai propus sa duci un stil de viață mai sănătos, să eviți să mai ajungi la acel punct din viața ta în care ești epuizat, avem o soluție pentru tine. Potrivit unui nou studiu, te vei simți mai plin de energie, dacă în loc sa bei cafea, urci scările.

Potrivit site-ului Doc.ro, la studiu au participat femei, care sufereau de lipsă cronică de somn, adică dormeau mai puțin de 6,5 ore pe noapte.

In zile diferite, li s-au administrat fie capsule care contineau 50 de miligrame de cofeina (cantitatea care se regaseste intr-o cutie de coca-cola), fie placebo, fie au urcat si coborat pe scari timp de 10 minute (circa 30 de etaje in total) in ritm lent.

„Am descoperit ca atat in cazul administrarii de cofeina, cat si in cazul administrarii de placebo, nu au aparut modificari legate de felul in care se simteau. Dar dupa exercitiile fizice s-au simtit mai energice si vioaie” a precizat co-autorul studiului, Patrick O’Connor, profesor la Departamentul de Kinesiologie al Universitatii Georgia.

CITEȘTE ȘI: 2018 poate fi anul tău: Șase pași pentru a-ți schimba viața în bine

Sfatul medicului nutriționist: Nu combina NICIODATĂ aceste trei alimente

Cresterea nivelului de energie cauzat de exercitiile fizice a fost imediat, dar de scurta durata, a precizat acesta intr-un comunicat de presa al universitatii.

Cercetatorii au urmarit sa se concentreze asupra unei modalitati usoare si convenabile pentru ca persoanele care lucreaza la birou sa fie active.

„Persoanele care lucreaza la birou se pot plimba afara, dar e posibil ca vremea sa nu fie propice. Nu m-a plouat niciodata cand am urcat scarile” a spus O’Connor.

CITEȘTE ȘI: Evită chimicalele toxice! Cum să te demachezi doar cu ingrediente naturale

Micul dejun te poate ajuta să slăbești. Ce eroare trebuie să eviți

Potrivit acestuia, chiar si o plimbare scurta in susul si in josul scarilor pare sa creasca motivatia si energia angajatilor.

Comentarii: