LIFESTYLE NUTRITIE

Micul dejun te poate ajuta să slăbești. Ce eroare trebuie să eviți

Fie că preferi ouă, iaurt sau ovăz, un mic dejun sănătos va da tonul pentru zilele în care vrei să slăbești. De fapt, cercetările arată că cei care își încep ziua cu micul dejun vor alege să mănânce mai sănătos restul zilei, contribuind astfel la scădearea în greutate. Efectul micului dejun e chiar mai mare la femei decât la bărbați.

Când se sare peste micul dejun, mâncărurile nesănătoase, de cele mai multe ori, sunt ceea ce alegem la prânz. Ba chiar avem tendința de a mânca mai mult decât avem nevoie, potrivit Everyday Health. Acest lucru se datorează unui mod de a gândi eronat, potrivit căruia dacă nu iei micul dejun, atunci este în regulă să mănânci mai mult la prânz sau la cină.

CITEȘTE ȘI: Cum RECUNOȘTI o portocală că este coaptă și dulce

Marele secret al verzei murate: Vindecă o boală cruntă

Adevărul este că la nivel fiziologic, ceea ce alegi să consumi la micul dejun – sau lipsa totală a acestuia – poate declanșa un ciclu de pofte și o creștere a glicemiei. Dezastru va scrie în dreptul dorinței de a controla luarea în greutate. E mai bine să începi ziua cu un nivel stabil al glucozei și cu un număr mai mic de calorii.

Ce poți consuma la micul dejun

S-ar putea să fie nevoie de un proces încercare/eroare pentru a descoperi care e micul dejun perfect pentru tine. Încearcă să gândești în afara tiparelor. Nu e nicio problemă dacă preferi pentru micul dejun un mic sandvici cu șuncă de curcan sau un ou bine fiert, în locul mâncărurilor mai tradiționale. Iată și alte idei:

Ia în considerare cerealele integrale.

Potrivit unui studiu în ce privește regimul alimentar, acestea reprezintă o alegere bună pentru te ajută să te simți sătul. Conform acestui studiu, senzația de foame a fost mai mică la cei care au mâncat cereale integrale la micul dejun, în decursul a opt ore, spre deosebire de cei care nu au consumat cereale integrale.

CITEȘTE ȘI: Miturile despre ȘORICIUL de porc! Care este adevărul de fapt

NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Alege să mănânci ouă.

Un studiu făcut pe o categorie de oameni, cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, a descoperit că cei care au mâncat la micul dejun două ouă au slăbit cu 65% mai mult decât cei care mâncau covrigi și au avut mai multă energie pe parcursul zilei. Deși acest studiu nu a arătat o creștere a colesterolului în urma consumului de ouă, se recomandă prudența pentru cei care au colesterolul mărit.

Evită produsele cu conținut mare de zahăr.

Gogoșile, produsele de patiserie și cerealele dulci pot duce la acel ciclu al poftelor despre vorbeam mai devreme și îți pot submina eforturile.

Idei pentru cei care preferă un mic dejun mai târziu

Nu toată lumea e ruptă de foame imediat ce se trezește.

Dacă ești acel tip de persoană care nu poate mânca imediat ce s-a trezit, poți servi ceva două ore mai târziu. Poți mânca un iaurt mic cu cereale sau o bucățică de granola. Nu trebuie să fie ceva ce mănânci de obicei la micul dejun.

Atunci când ai descoperit combinația potrivită pentru micul dejun, aprovizionează-te din timp pentru a putea să-ți faci un obicei din a servi un mic dejun care să vină în întâmpinarea nevoii de a slăbi sau de ați menține greutatea.

Comentarii: