REVIEW

Cum recunoști un gadget FALS

AMBALAJUL

Mărcile de top au o mulțime de produse contrafăcute, iar uneori acestea sunt atât de bine executate încât îți este imposibil să le recunoști. Vă prezentăm astăzi câteva repere care vă vor ajuta să recunoașteți gadget-urile false înainte de a le cumpăra.

Verificați ambalajul

Producătorii de produse contrafăcute neglijează de obicei detaliile ambalajelor, concentrându-se doar pe produsul în sine. Producătorul oficial are întotdeauna grijă chiar și de cele mai mici detalii de proiectare și ambalare a propriului produs.

AMBALAJUL

Uitați-vă cu atenție la ambalaj, inclusiv la calitatea imprimării:caracterele literelor trebuie să fie lizibile și coerente peste tot.

În ceea ce privește interiorul amabalajului, nu trebuie să existe niciun spațiu liber. Producătorii își proiectează ambalajul astfel încât să nu existe nicio deteriorare a produsului în timpul transportului. Chiar și colțurile sau îndoiturile ambalajului trebuie să fie impecabile.

Uitați-vă în interiorul manualului de utilizare

MANUALUL DE UTILIZARE

Practic, manualul de utilizare este cartea de identitate a oricărui gadget. El trebuie să conțină toate informațiile importante despre produs, în limba țării în care produsul este vândut. Dacă manualul este scris în altă limbă și nu puteți să-l citiți, atunci fie este un produs de contrabandă, fie unul contrafăcut.

Fiți atenți la materialul din care este confecționat produsul

CALITATEA MATERIALULUI

Orice material, fie plastic, cauciuc sau aluminiu, poate fi de calitate superioară sau de calitate inferioară. Mărcile de renume nu fac economii la materiale. Învelișul din plastic trebuie să fie neted, fără cusături, îmbinări sau alte imperfecțiuni. O privire mai atentă asupra unui produs fals vă ajută să descoperiți plasticul ieftin care are nuanțe mate și suprafețe neregulate.

Uitați-vă cu atenție la caracterele de imprimare a LOGO-ului

Logo-ul este imaginea oricărei mărci și, din această cauză, el merită o atenție deosebită. Logo-ul este mereu inscripionat pe produs astfel încât să nu se poate șterge. Chiar și după ani de zile de utilizare, logo-ul va fi ușor de recunoscut.

LOGO-ul

Așadar, toate caracterele și simbolurile inscripționate pe device trebuie să fie egale, netede, ușor de citit și să nu se steargă ușor. De pe un produs contrafăcut poate lipsi numele producătorului sau acest nume poate fi scris greșit.

Verificați încărcătorul

Încărcătorul este făcut astfel încât să poată fi folosit în orice țară. Atunci când cumperi produsul din Europa, acesta trebuie să aibă încărcătorul adaptat prizelor europene. Dacă ți se indică de către vânzător cumpărarea unui adaptor sau chair a unui încărcător separat, atunci acesta poate fi un semn că ceva nu este în regulă.

ÎNCĂRCĂTORUL

Încărcătoarele originale nu vor avea diferențe de culoare sau de formă între părțile componenete de plastic, existența acestora demonstrează că aveți de-a face cu un produs contrafăcut. Țineți minte, mărcile sunt responsabile penru siguranța dumneavoastră pe parcursul utilizării produsului. De aceea produsele originale vor avea întotdeauna finisaje și izolație de calitatate.

Fiți atenți la cablurile și mufele de conectare

Calitatea cablurilor de conectare este cel mai evident semn al contrafacerii unui produs de marcă. Originalul va avea un cablu de conexiune care va intra ușor și perfect în aparat, în timp ce la un produs contrafăcut conexiunea prin cablu va avea unghiuri incorecte și piese slăbite, cu alte cuvinte va exista un joc între mufa și cablul de conexiune. În cazul unui produs fals, uneori, fie lungimea, fie lățimea mufei nu coincide cu adâncimea celei de conectare.

CABLURILE DE CONECTARE

De asemenea, uitați-vă cu atenție la calitatea izolației, precum și la simbolurile de pe ea. Cablul ar trebui să fie flexibil și de culoare uniformă,  iar marcajele scrise nu trebuie să se poată șterge ușor.

Foto: BrightSide

Comentarii: