SANATATE

Cum să combați insomnia în nopțile fierbinți

Foto: qwadu.com

Cum să combați insomnia în nopțile fierbinți. Căldura verii afectează fără îndoială un somn bun. Trezirea constantă noaptea, transpirația, nevoia de a bea apă, toate acestea se reflectă asupra calității somnului.

Cu toate acestea, astăzi vom împărtăși cu dvs. ce puteți face pentru a face față problemei.

Cum să combați insomnia în nopțile fierbinți

Primul pas este să păstrați o temperatură mai scăzută în dormitor. Vă sfătuim ca gradele să nu scadă sub 18 °C. Dacă nici asta nu te ajută, schimbă lenjeria de pat. Mizați pe unul confecționat din material respirabil și natural. Lenjeria de pat din in este o alegere destul de bună.

CITEȘTE ȘI: Amestecul de sare și zahăr care ajută la insomnie: Cum îl poți folosi

Atunci când cumperi pijamale, alege-le pe cele sintetice. Acestea nu rețin căldura.

În cazul în care niciunul dintre sfaturile împărtășite mai sus nu vă ajută, ar trebui să căutați ajutor. Este posibil să existe probleme de sănătate și nu trebuie să ignorați acest lucru.

Dacă o persoană adoarme într-o cameră prea caldă, aceasta nu poate decât să afecteze calitatea somnului. Amintiți-vă că temperatura corpului ar trebui să scadă treptat.

Experții sunt de acord că, dacă nu ne simțim confortabil în timpul somnului, nu putem avea un somn bun, indiferent de ora la care mergem la culcare și de cât de lung este somnul nostru.

Iată alte câteva sfaturi de care să profitați:

  • Beți suficientă apă

Asigurați-vă că beți suficiente lichide. Acestea vă pot îmbunătăți semnificativ somnul. Se recomandă ca bărbații să bea treisprezece pahare de apă pe zi, iar femeile nouă, potrivit actualno.com.

  • Duș rece

Este o idee bună să faceți un duș rece înainte de a merge la culcare. Vă veți răcori și vă va afecta bine.

  • Porniți un ventilator

Deși ventilatoarele nu reușesc întotdeauna să scadă temperatura din cameră, puteți încerca.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care să îl ții lângă patul tău dacă suferi de insomnie: Cum te ajută să adormi mai repede

  • Folosiți un pachet de gheață plasat în spatele gâtului

Mulți oameni își pun un pachet de gheață în spatele gâtului înainte de a merge la culcare. Acesta este modul lor de a îmbunătăți calitatea somnului.

Citeste mai mult
Comentarii: