NUTRITIE SANATATE

6 alimente care potolesc setea mai bine decât apa

viitoaremireasa.ro

6 alimente care potolesc setea mai bine decât apa. În timpul verii, este important să acordați o atenție deosebită cantității de apă consumată pentru a preveni deshidratarea. Cu toate acestea, apa plată poate să nu fie suficientă, trebuie să adăugați electroliți la dieta dumneavoastră, mai ales dacă vă aflați în căldură pentru o perioadă lungă de timp.

Se știe că electroliții se găsesc în băuturile pentru sportivi, în suplimente și în unele alimente pentru a menține hidratarea și a reface mineralele care au fost pierdute prin transpirație, relatează CNET.

Cum îți poți da seama dacă ești suficient de hidratat?

Nutriționistul autorizat și sportiv Gabriela Barreto spune că există doi indicatori ai nivelului tău de hidratare, și anume setea și culoarea urinei.

CITEȘTE ȘI: Majoritatea le aveți acasă: Cele mai bune 11 alimente pentru un creier sănătos și o memorie mai bună

Culoarea galben pal a urinei indică un nivel bun de hidratare. Dimpotrivă, urina închisă la culoare indică deshidratare.

Urina este de obicei mai închisă la culoare dimineața sau dacă luați suplimente de vitamina B.

Majoritatea alimentelor conțin o anumită cantitate de apă, dar fructele și legumele sunt în fruntea listei. Deci, pentru a profita la maximum de hidratarea fructelor și legumelor, merită să vă asigurați că urmați recomandările dietetice standard.

„Ghidurile dietetice recomandă două până la trei porții de fructe și trei până la patru porții de legume pentru majoritatea adulților”, spune Barreto.

Ea subliniază faptul că, consumând cantitatea zilnică recomandată de alimente, vă veți crește nivelul de hidratare. De asemenea, se estimează că între 20% și 30% din necesarul de lichide poate proveni dintr-o dietă care include fructe și legume. Prin urmare, prin combinarea anumitor alimente, vă puteți crește nivelul de hidratare.

„Carbohidrații, lichidele și sodiul sunt esențiale pentru o rehidratare adecvată. Carbohidrații sunt importanți pentru optimizarea absorbției de apă și sodiu în organism”, a explicat nutriționistul, actualno.com.

6 alimente care potolesc setea mai bine decât apa

Pepene

Pepenele nu este doar un fruct asociat cu vara, ci și hidratează bine organismul, deoarece este 92% apă și conține antioxidanți și vitamine. Potrivit lui Barreto, o rețetă de vară care merită încercată este o salată de castraveți și pepene roșu cu lime, mentă și brânză feta.

Castraveți

Este cunoscut faptul că castraveții sunt 95% apă și conțin vitaminele K, magneziu și potasiu.

„Această legumă răcoritoare poate fi ușor adăugată la salate, sandvișuri, apă sau consumată ca atare. Conținutul său ridicat de apă îl face, de asemenea, o legumă hipocalorică și ideală pentru a fi inclusă în dieta ta dacă vrei să slăbești și să te simți sătul mai mult timp”, spune specialistul.

Dovleacul

Un alt aliment de pe listă este dovleacul. Această legumă este foarte potrivită ca adaos la supe, cartofi prăjiți, salate și ca garnitură. De asemenea, populară vara, această legumă, ca și alte tipuri de dovlecei, este o sursă bună de vitamina C, potasiu și fibre și 94% apă.

Căpșuni

Căpșunile sunt un fruct popular de vară care sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale. Acestea conțin 91% apă, ceea ce le face o potolire perfectă a setei.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ajută la scăderea colesterolului și îmbunătățesc digestia

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ar trebui, de asemenea, consumate pe căldură pentru a reface nivelul de hidratare. Salata este 96% apă și conține folat, fibre și vitaminele K și A. Spanacul este bogat în fier, folat, calciu și vitaminele C și A.

Citrice

Dacă vă plac portocalele, grepfruturile, lămâile și alte tipuri de citrice, atunci consumați mai multe, deoarece aceste fructe sunt aproximativ 80% apă, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru hidratare.

Comentarii: