SANATATE

Cum să combați oboseala și stresul: Vitaminele și mineralele care cresc nivelul energiei și îmbunătățesc oxigenarea creierului

Foto: twitter.com

Îndatoririle casnice, programul încărcat de la serviciu sau problemele zilnice care ne apasă duc de multe ori la suprasolicitare.

Cine mai ţine cont că noi, femeile, avem de la natură o structură sensibilă, marcată de fluctuații hormonale, că suntem mai emotive, mai vulnerabile la boli, stres şi oboseală?

Pe lângă scurte momente de respiro, de relaxare, câteva suplimente pentru oboseală ne pot ajuta să gestionăm optim situaţia, astfel încât surmenajul să nu afecteze nici buna-dispoziţie, nici sănătatea!

Cele mai bune suplimente pentru oboseală și stres

Iată care sunt cele mai indicate suplimente pentru femeile suprasolicitate.

Magneziu, mangan, potasiu, fier, iod, zinc

Sunt minerale care pot reda tonusul optim, preîntâmpinând în plus efectele unei alimentaţii grele.

Vitaminele din gama B sunt indicate pentru creşterea nivelului energiei, potrivit csid.ro

CITEȘTE ȘI: Cum îți faci mintea să se liniștească în perioadele stresante: Activitățile care îți scad ritmul cardiac și îți ușurează durerile de cap

Vitamina C

Întăreşte sistemul imunitar, ajutându-ne astfel să ţinem la distanţă virozele respiratorii care fac ravagii în această perioadă a anului.

Ginkgo biloba

Are efecte pozitive asupra circulaţiei sanguine şi sistemului vascular, contribuind la buna oxigenare a sferei cerebrale, favorizând astfel funcţiile psihice.

Ceaiul verde

Este un antioxidant cu proprietăţi antiîmbătrânire dovedite, de asemenea, de folos în redobândirea sau menţinerea siluetei perfecte.

Ginsengul

Revigorează starea fizică şi psihică şi are calităţi antioxidante.

Seva de mesteacăn

Constituie unul dintre extractele cu mare putere regeneratoare şi de expulzare a toxinelor din corp (un notabil depurativ şi antioxidant natural). Mai exact, activează metabolismul, optimizează procesele complexe de sinteză, de acumulare şi de degradare. Totodată, are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

Extractul din mlădiţe de arbore-mamut (Sequoia gigantea)

Este un excelent energizant, sporind sensibil forţele trupului şi capacităţile cognitive.

Betacarotenul, vitamina E şi seleniul

Sunt antioxidanţi care acţionează benefic la nivelul pielii, unghiilor şi părului, ajutându-le să-şi păstreze calitatea.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care stimulează creierul: Cresc puterea de concentrare şi reduc stresul

Acizii graşi Omega 3

Sunt recomandaţi cu scop preventiv în afecţiuni cardiovasculare, la care femeile extenuate sunt mai predispuse.

Uleiurile aromatice

Reprezintă o altă excelentă modalitate de a combate oboseala şi de a ne revitaliza. Putem alege dintre extractele volatile de busuioc, rozmarin sau mentă.

Comentarii: