SANATATE

Cum să scazi colesterolul fără medicamente: Remediul la care poți apela cu încredere

health.clevelandclinic.org

Concentrația excesivă de colesterol „rău” (LDL) în vase și în sânge crește probabilitatea de atac de cord și de accident vascular cerebral. O persoană poate fi expusă riscului de a avea un nivel ridicat de colesterol LDL dacă este supraponderală și inactivă. Există, de asemenea, o predispoziție ereditară la un nivel ridicat de colesterol pe tot parcursul vieții.

Statinele sunt adesea prescrise pentru a reduce nivelul acestuia, dar utilizarea lor poate avea efecte secundare, inclusiv probleme neurologice, afecțiuni hepatice și musculare.

Curățarea vaselor de colesterol fără medicamente

O dietă bogată în magneziu ajută efectiv la curățarea vaselor de excesul de colesterol în mod natural, fără a folosi medicamente. Acest mineral acționează ca o statină naturală, reducând nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor din sânge, scrie ediția Express.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Simptomul resimțit la nivelul stomacului care anunță un nivel mare al colesterolului

Un studiu al Bibliotecii Naționale de Medicină a analizat efectele aportului de magneziu activ asupra colesterolului din plasmă, trigliceridelor și stresului oxidativ la șobolanii diabetici. Oamenii de știință au concluzionat că „o dietă bogată în magneziu poate exercita un efect cardioprotector prin scăderea colesterolului total din plasmă, a trigliceridelor, a stresului oxidativ și a raportului colesterol/colesterol total și prin creșterea nivelului de acid ascorbic din sânge.

Cercetătorii afirmă că magneziul servește drept cofactor în peste 300 de reacții enzimatice, inclusiv cele responsabile de reglarea tensiunii arteriale și de controlul glicemiei. În absența magneziului în organism, colesterolul este produs în exces, ceea ce duce la acumularea acestuia în vase, ceea ce contribuie la apariția bolilor coronariene.

„Magneziul acționează ca o statină naturală, scăzând excesul de colesterol rău și trigliceride în timp ce crește colesterolul bun. Pentru a produce colesterol, este nevoie de enzima HMG-CoA reductază. Magneziul reglează producția acesteia pentru a menține doar cantitatea de colesterol de care organismul are nevoie.

CITEȘTE ȘI: Leguma care întărește oasele și scade colesterolul

În plus, mineralul ajută organismul să absoarbă mai eficient proteinele, grăsimile, carbohidrații și previne exprimarea genelor pentru obezitate”, spune cardiologul William Davis.

Unele dintre cele mai bune surse ale acestui nutrient important sunt bananele, smochinele, nucile și semințele, legumele cu frunze verzi, leguminoasele, bulgurul și fulgii de ovăz.

Comentarii: