REVIEW

Cum se găteşte CORECT broccoli

Foto: Pinterest.com

Broccoli are câteva proprietăți uimitoare. Este o cruciferă care luptă cu cancerul. Însă dacă îl fierbeți, își pierde toți nutrienții.

Așadar, dacă și dumneavoastră pregătiți broccoli prin fierbere, este momentul să schimbați metoda. Prin fierbere, această legumă -minune își pierde toți nutrienții.

Broccoli abundă în vitamine. Vitamina B12, B6, vitamina C. Prin fierbere, toate vitaminele și nutrienții se pierd, inclusiv cele care luptă cu cancerul, ca de exemplu, glucozinolați.

Vitaminele solubile vor colora apa în care fierbeți broccoli, dar nu este o idee bună să beți această apă, doar dacă ați cumpărat leguma bio, întrucât și pesticidele se transferă în apă. Legumele bio sunt însă mult mai scumpe.

Alimentele despre care NU ȘTIAI că au GLUTEN

Cea mai bună variantă de a pregăti broccoli este să îl înăbușiți. Experții spun că prin metoda la abur se păstrează toate calitățile legumei. Cel mai ușor este să îl puneți într-un castron la microunde, acoperit cu o altă farfurie, 3 minute. Asta dacă nu aveți steamer.

Foto: Pinterest.com

Tăiați broccoli în bucăți, pentru a se pătrunde. Adăugați puțină apă, acoperiți și introduceți în cuptorul cu microunde. După 3 minute, veți avea un broccoli înăbușit, sănătos și gustos.

Secretul pe care nu l-ai ştiut până acum: Vrei să mănânci cartofi prăjiţi, pizza şi ciocolată fără să te îngraşi?

Dacă nu vă place la cuptorul cu microunde, folosiți metoda clasică de înăbușire, la bain marie, adică la baia de abur.

Foto: Pinterest.com

Așa nu se va fierbe, iar gustul va fi fabulos.

Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri

Mare grijă însă. Pentru a fi o masă sănătoasă, nu adăugați sosuri pline de calorii. E suficient să condimentați cu sare și piper și să stoarceți jumătate de lămâie. Este garnitura ideală pentru un fel principal, nutritiv și ușor. Acompaniază cu succes orice tip de pește sau de carne.

 

Comentarii: