SANATATE

Cum te anunță corpul că ai probleme cu sănătatea: Cinci semne la care să fii atent

Organismul are propriile sale metode de a ,,comunica” problemele de sănătate, susţin medicii. De exemplu, crăpăturile pielii apărute în jurul gurii sau subţierea părului semnalează lipsa de fier, în timp ce alergiile pot provoca cearcăne adânci în jurul ochilor.

Iată, aşadar, 5 semne care indică probleme de sănătate!

Probleme ale pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului, având şi cel mai rapid ritm de creştere, astfel că poate semnala numeroase afecţiuni. Ridurile, de exemplu, sunt un semn de îmbatrânire. Însă, dacă ridurile apar neobişnuit de devreme, ele pot indica, de asemenea, prezenţa osteoporozei. Totodată, petele roşii pe piele sunt semn al psoriazisului, adică un dezechilibru al celulelor imune, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Ritm cardiac neregulat sau oboseală cronică? Când poate fi vorba despre lipsa de magneziu

Probleme ale ochilor

Ochii pot oferi indicii preţioase în ceea ce priveşte sănătatea. Pungile de sub ochi înseamnă că organismul reţine lichide de la prea multă sare sau alergii alimentare. De asemenea, ochii îngălbeniţi reprezintă un semn de boală a ficatului.

Probleme ale buzelor

Buzele sănătoase trebuie să fie lucioase şi catifelate. În schimb, buzele crăpate şi uscate înseamnă că organismul este deshidratat sau mai poate fi vorba despre o tulburare a sistemului imunitar numită sindromul Sjögren.

Probleme ale unghiilor

Aspectul unghiilor este un indiciu important al stării de sănătate. În mod normal, unghiile devin casante atunci când stai prea mult cu mâinile în apă, într-un mediu umed sau dacă foloseşti în mod frecvent lacul de unghii. Hidratarea unghiilor cu un supliment de biotină (vitamina B7) se poate dovedi eficientă. De asemenea, unghiile casante pot fi un simptom asociat infecţiilor fungice, psoriazisului, dereglărilor tiroidiene sau artritei.

Totodată, aspectul curbat al unghiilor poate indica boli de inimă, hipotiroidism sau anemie. În schimb, unghiile albe pot semnala diabet, insuficienţă renală sau cardiacă, precum şi boli hepatice.

CITEȘTE ȘI: Băutura care vitaminizează întregul organism și reglează tensiunea

Probleme dentare

Dinţii cu aspect pipernicit sau inegali pot fi cauzaţi de măcinarea dinţilor în timpul somnului. Acest lucru este provocat, de cele mai multe ori, de stres. De asemenea, persoanele care suferă de osteoporoză îşi pot pierde dinţii.

Comentarii: