SANATATE

Cum tratezi arsurile solare cu remedii naturale: Hidratează pielea în profunzime și ameliorează senzația de durere

Foto: Pinterest.com

Cu toţii ştim că putem preveni dureroasele arsuri solare limitând timpul de expunere la soarele nemilos de vară. Însă, uneori, nici crema cu cel mai mare grad de protecţie sau pălăria de soare nu te pot feri de puterea nimicitoare a razelor solare arzătoare.

Odată ce te-ai ars, începe prin a bea cât mai multe lichide, de preferat apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate. Și dacă eşti încă „în agonie” din cauza durerilor de nesuportat, îţi propunem câteva soluţii care te pot ajuta să îţi hidratezi pielea în mod natural.

Untul de cocos

Este ideal în cazul în care te-ai ars la soare. Acesta hidratează în profunzime pielea şi ameliorează senzaţia de durere, potrivit csid.ro.

De asemenea, pentru a reduce nivelul durerii, poţi lua medicamente calmante de tipul Paracetamolului, însă doar medicul este în măsură să îţi prescrie astfel de pastile, în funcţie de nevoi.

CITEȘTE ȘI: ”Vitamina soarelui”: Care este cantitatea necesară corpului pentru a avea un sistem osos, muscular și nervos sănătos

Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele

Acesta fac minuni dacă ai arsuri solare. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.

Baie cu făină de ovăz

Produsele ce conţin făină coloidală de ovăz pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste şi acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandat atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme etc.

Se adaugă 2 căni de făină de ovăz coloidal la o cadă plină cu apă. Pielea se va simţi eliberată de strânsoarea arsurii şi va fi hidratată instantaneu astfel încât doar bronzul perfect este cel care vă aminteşte de episodul solar nefericit.

Vitamina C

În loc să iei aspirină, despre care ai auzit că face bine în caz de dureri, ia câteva suplimente cu vitamina C, sau, şi mai bine, mănâncă multe citrice, cum sunt portocalele, lămâile, grepfrutul, pomelo, mandarinele etc.

Specialiştii recomandă o „cură” de 1.000 de miligrame de vitamina C zilnic, timp de 3 zile, pentru a scăpa de arsuri, dar poate fi aplicată şi local, pe zonele afectate, prin intermediul unguentelor pe bază de vitamina C.

CITEȘTE ȘI: Ochelarii de soare, mai mult decât un accesoriu: Cum să îi alegi pe cei mai potriviți pentru sănătatea ochilor tăi

Aloe vera

Această plantă are efect răcoritor şi poate fi şi mai răcoritor dacă laşi crema, loţiunea, gelul etc. sau orice produs mai ai prin casă pe bază de aloe vera la frigider pentru câteva ore.

Are efect de calmare a pielii datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor pe care îi conţine, astfel că pielea va scăpa de tenta „prăjită” şi tu te vei bucura în continuare de vacanţa de vară fără griji.

Iaurtul

Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.

Comentarii: