NUTRITIE REVIEW

Nu cumpăra fructe fără să știi acest lucru: ce înseamnă codurile numerice de pe etichete

Foto: Pinterest.com

Cu siguranţă, măcar o dată, aţi observat acele etichete sau stikere aflate pe fructe sau legume. Pe lângă faptul că acestea ilustrează un logo, au şi un cod digital. Prin acest cod, producătorii încearcă să informeze consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziţionează.

Codurile formate din patru cifre care încep cu numărul 3 sau 4

Dacă pe stiker se regăsesc doar patru numere, înseamnă că fructul sau legume a fost produsă cu ajutorul unor tehnici agronomice moderne care includ şi cantităţi mari de fertilizatori şi pesticide, scriu cei de la Southern Living.

CITEȘTE ȘI: Cum RECUNOȘTI o portocală că este coaptă și dulce

Marele secret al verzei murate: Vindecă o boală cruntă

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 8

Atunci când întâlniţi acest stiker înseamnă că fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de creştere. Cercetătorii arată că pepenii, bananele şi papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 9

Dacă întâlneşti acest tip de cod, înseamnă că fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri şi strămoşi: cu propriile mâini şi fără substanţe chimice. Aceste produse sunt organice.

CITEȘTE ȘI: Descoperire de senzaţie a nutriţioniştilor: Secretul incredibil al bananelor

NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Fructe sau legume fără cod

De cele mai multe ori, oamenii încearcă să găsească fructe sau legume fără aceste stikere, însă acest lucru poate fi foarte periculos. Fructele care sunt importate trebuie să aibă întotdeauna o etichetă de acest fel. Dacă produsul nu are nicio etichetă, există un motiv pentru care aceasta să fi fost înlăturată şi, cu siguranţă, nu este în favoarea ta ca şi consumator.

Comentarii: