MOMS

Curiozități de sărbători: Știi de ce se nasc mai puțini copii de Crăciun și de Revelion?

Foto: Pinterst.com

Există puţini oameni care îşi sărbătoresc ziua de naştere de Crăciun sau de Revelion şi există o serie de motive pentru care a fi născut de Crăciun este o raritate.

Data de 25 decembrie are cele mai puţine naşteri înregistrate în America, Australia şi Noua Zeelandă. În Marea Britanie, ziua de 26 decembrie este cea cu cei mai puţini copii aduşi pe lume, urmată de ziua de Crăciun, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Sindromul bradului de Crăciun: BOALA CIUDATĂ care afectează din ce în ce mai mulți oameni

Ziua de 31 decembrie se află şi ea, în numeroase state din întreaga lume, pe locul doi în topul celor mai puţin populare zile pentru a da naştere unui copil.

Comparativ cu zilele de vârf din lunile septembrie şi octombrie, perioade în care au loc cele mai multe naşteri, pe 25 decembrie se nasc cu 30% mai puţini copii, iar acest procent poate ajunge la 40%, în funcţie de regiune.

CITEȘTE ȘI: Crăciunul, perioada în care sunt concepuţi cei mai mulţi copii. Explicaţia ştiinţifică a fenomenului

Programarea nașterilor prin cezariană

Unul dintre motivele pentru care se nasc mai puţini copii de Crăciun şi Revelion are legătură cu programarea naşterilor prin cezariană, întrucât foarte puţini doctori efectuează astfel de proceduri în zile de sărbătoare sau în weekend. În plus, chiar şi în cazul naşterilor naturale, doctorii pot induce travaliul, ceea ce ajuta la a decide momentul exact când un copil este adus pe lume.

Comentarii: