REVIEW

De ce BEREA trebuie băută cu mai multă spumă

Foto: Pinterest.com

Ai turnat berea greşit până acum! Dacă te enerva barmanul că lăsa prea multă spumă, să ştii că nu făcea nimic rău. Somelierul de bere Max Bakker din Marea Britanie spune că halba ideala de bere are un guler înalt.

CITEȘTE ȘI: Cura cu DROJDIE DE BERE, dieta recomandată în sezonul rece. Află de ce!

Înclinarea paharului şi turnarea foarte încet a berii pentru a evita formarea spumei face ca dioxidul de carbon să rămână în cantităţi mari în băutură. Acesta va ajunge în stomac şi în scurt timp va apărea senzaţia de balonare. Somelierul recomandă ca berea să fie turnată cât mai rapid posibil.

Foto: Pinterest.com

Max Bakker este singurul somelier acreditat pe bere, iar certificarea lui se traduce prin faptul că are o înţelegere excepţională a berii, a procesului de producţie şi a asocierii acesteia cu alte produse. El a explicat pentru Business Insider că senzaţia de balonare după o halbă de bere turnată foarte încet va fi şi mai gravă dacă ronţăi şi nişte snaksuri.

CITEȘTE ȘI: De ce sticlele de BERE au culori DIFERITE

În timp ce majoritatea băutărilor de bere i-ar trimite halba înapoi unui barman care lasă prea multă spumă, Max Bekker susţine că tocmai aceea este cea bună. ”Spuma are dulceţa malţului şi gustul amar pe care îl căutaţi la bere”.

Comentarii: