SANATATE

Veste incredibilă primită de consumatorii de bere: Beneficii uluitoare pentru sănătate

Foto: Pinterest.com

Veste senzaţională pentru consumatorii de bere. Nutriţioniştii vin cu o concluzie fără precedent. Din ce în ce mai populară în România, berea nefiltrată are mult mai multe beneficii pentru sănătate comparativ cu berea blondă, consumată bineînţeles cu moderaţie.

Berea nefiltrată este benefică în primul rând deoarece îşi păstrează drojdia bogată în complexul de vitamine B şi are conţinut redus de zaharuri.

 

Berea nefiltrată este bogată în vitamina B3, B6 şi în acid folic. B3 este utilă în repararea celulelor, iar acidul folic previne apariţia cancerului de colon. Trebuie precizat totuşi că deosebirile privind aporturile benefice ale berii nefiltrate ţin şi de concentraţia de alcool. „O bere nefiltrată cu concentraţie de alcool de maximum 5,5% este mult mai OK pentru sănătate decât una cu peste 7% alcool. Contează bineînţeles şi cantitatea de bere nefiltrată consumată. Recomand la bărbaţi două pahare pe zi, iar la femei un pahar”, spune nutriţionistul Elena Dragomirescu.

Mai multe studii efectuate în ultimii cinci ani de universităţi din California-S.U.A. şi din Marea Britanie arată că un pahar de bere pe zi consumat de femei şi două pahare pe zi la bărbaţi reduc riscul de boli vasculare şi cardiace, precum şi pe cel de accidente vasculare cerebrale cu minimum 15%.

După cum spune nutriţionistul Elena Dragomirescu, „consumatorii de bere nefiltrată au un nivel crescut de lipoproteină de înalta densitate, numita adesea “colesterol bun”, ce constituie o formă de protecţie împotriva grăsimilor periculoase din sânge. Ei au şi cantităţi mai mici de fibrinogen, o proteină ce împiedică formarea cheagurilor de sânge. Mai trebuie spus că berea nefiltrată conţine polifenoli, aceştia reducând nivelul de colesterol rău”.

Consumul de bere nefiltrată poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Un studiu realizat de o echipă de cercetători finlandezi a arătat că riscul de a forma pietre la rinichi este cu 40% mai mic în cazul băutorilor de bere nefiltrată, conform adevarul.ro. Berea nefiltrată este şi o sursă bogata de siliciu, un mineral ce îmbunătăţeşte densitatea osoasa. Studii efectuate de cercetători din Germania şi Noua Zeelandă indică o scădere substanţială a riscului de osteoporoză în cazul consumatorilor de bere, comparativ cu cei care consumă vin.

Comentarii: