NUTRITIE

De ce ciocolata ta devine ALBICIOASĂ după un timp?

Foto: Pinterest.com

Se întâmplă des să veniți acasă de la muncă și să deschideți batonul de ciocolată mult râvnit pe care l-ați păstrat toată săptămâna și să descoperiți faptul că a devenit albicios? Ce s-a întâmplat cu batonul tău de ciocolată delicios şi este încă sigur să îl mănânci?

Ştiu o mulţime de oameni care vor arunca ciocolata în cazul în care văd aceste pete albe pe bomboanele lor, dar nu te grăbi.

De fapt, ciocolata are un gust ușor diferit atunci când apar aceste pete, dar încă o poți mânca în siguranță. Ele sunt cauzate de o reacţie chimică numită floare de zahăr, unde zahărul formează mici cristale pe suprafaţa ciocolatei tale, potrivit Sciencemag.org.

Dacă ești ca mine și preferi o ciocolată rece și crocantă, cel mai probabil, te-ai întâlnit des cu floarea de zahăr pe ciocolata ta și asta pentru că o păstrezi în frigider. Dacă aspectul de floare de zahăr te deranjează, atunci o poți face să dispară.

Dar în primul rând, va trebui să te joci puțin de-a medicul și să identifici dacă ciocolata ta suferă de floare de zahăr sau o altă problemă denumită floare de grăsime.

 „Doriţi pungă?” Ce îţi ascunde vânzătorul când îţi pune această întrebare

CAUZELE mirosului neplăcut al corpului. Când trebuie să mergi la doctor

De ce vinul mai SCUMP are un gust mai bun

Cum arată floarea de grăsime?

Floarea de grăsime se aseamănă cu floarea de zahăr şi principala diferenţă constă în ceea ce cauzează floarea de grăsime, în primul rând.

Foto: Pinterest.com

Spre deosebire de floarea de zahăr, floarea de grăsime se formează din grăsimea din interiorul batonului de ciocolată ce se mută spre exterior după ce temperaturile fluctuează. Deci dacă ai lăsat o acadea în căldură, apoi o duceți în interiorul, este posibil să observaţi aceste pete albe.

Remediul minune care tratează bolile de ficat: Fructele care te pot scăpa de probleme

Care sunt cele două lucruri pe care femeile le PREFERĂ în locul sexului

DE ce SEXUL te face inteligent / STUDIU

Floarea de grăsime poate fi un semn că ciocolata ta este prost făcută. Aceasta s-ar putea să fi fost încălzită şi răcită incorect, sau din ea ar putea lipsi ingrediente importante care împiedică formarea florii de grăsime, precum untul de cacao.

Este sănătos să consumați o astfel de ciocolată?

Oricare ar fi cauza petelor de pe ciocolata ta, încă poți mânca batonul dacă nu te deranjează textura. Aceste batoane sunt de asemenea perfecte pentru gătit, deoarece topirea ciocolatei te va scăpa de textura urâtă.

Îți este sete în exces? Iată ce boli poți avea

Cindy Crawford, FĂRĂ machiaj la 51 de ani

Te înțeapă limba când mănânci fructe și legume CRUDE? E posibil să suferi de această maladie

Dacă într-adevăr nu te poți bucura de un baton de ciocolată ce are floare de zahăr suflă peste baton cu uscătorul de păr dat pe temperatură joasă și florile se vor topi. Sună puțin extrem, dar ce nu facem noi pentru ciocolată! 🙂

Foto: Pinterest.com

Comentarii: