REVIEW

De ce CLEMENTINELE se vând cu tot cu frunze. Iată secretul comercianţilor!

Foto: Pinterest.com

Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Foto: Pinterest.com

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea,  conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge.

Sfaturi înainte de venirea iernii: Ce trebuie să faci când te dor urechile

HARTA durerilor de stomac: cauzele ascunse în funcție de zonă

Alimentele FIERBINȚI pot cauza cancer, avertizează medicii

Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele, fructele inventate de oameni

Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Ce TREBUIE să ştii NEAPĂRAT atunci când cumperi fructe

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele și, în același timp, îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase. Secretul rezistenței acestora după culegere stă tocmai în …. frunze! Pentru a se menţine proapete ele sunt culese, ambalate și vândute cu tot cu frunze.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: