NUTRITIE SANATATE

De ce nu este recomandat consumul de fructe seara: Până la ce oră le poți mânca

cbsnews.com

De ce nu este recomandat consumul de fructe seara: Până la ce oră le poți mânca. Gastroenterologul a dat mai multe recomandări despre cum să mănânce corect fructele pentru cei care au aciditate gastrică scăzută sau ridicată, precum și în timpul unei exacerbări a gastritei sau a unui ulcer.

Și explică de ce după ora 17.00 fructele sunt dăunătoare pentru sănătate și pentru absolut toată lumea.

De ce nu este recomandat consumul de fructe seara: Până la ce oră le poți mânca

Dacă aveți o digestie lentă și o aciditate scăzută a stomacului, atunci ar trebui să mâncați fructe cu aproximativ 30 de minute înainte de mese. Acizii din fructe ajută la producerea sucului gastric.

CITEȘTE ȘI: Fructele care scad rapid tensiunea arterială

Alegeți fructe cu multe fibre (prune, smochine, curmale, mere crude, banane, portocale). Acestea ajută în procesul de digestie. Sucurile de fructe lipsite de fibre sunt inutile pentru digestie și au un efect negativ asupra metabolismului.

Dacă stomacul tău are aciditatea crescută, trebuie să ai grijă la fructele acrișoare și la fructele de pădure, avertizează gastroenterologul.

Este mai bine să evitați cu totul merele acre. Mâncați fructe ca desert, la 30 de minute după masă. Atunci, acizii fructelor nu vor putea crește aciditatea existentă în stomac la niveluri periculoase.

Fructele proaspete sunt strict interzise în timpul unei exacerbări a gastritei sau a ulcerului gastric. Puteți mânca mere dulci coapte după masa principală, recomandă medicul.

Dacă aveți un stomac sănătos, o digestie normală și nu aveți probleme cu excesul de greutate (în alte cazuri, sunt necesare recomandări individuale), puteți mânca fructe între micul dejun și prânz, precum și între prânz și cină.

Încercați să faceți acest lucru înainte de ora 16-17, astfel încât să nu vă încărcați sistemul digestiv noaptea, să nu suferiți de gaze în intestine și să vă dați jos din pat dimineața cu un stomac frumos și plat.

Fructele consumate după cină sau noaptea vor trebui să fie digerate noaptea, iar acesta este un moment de odihnă și pentru tractul gastrointestinal. În consecință, alimentele vor stagna în intestine și vor provoca procese de fermentare. Concluzie – nu vă așteptați la un stomac plat dimineața din cauza formării de gaze.

În organism, fructoza este metabolizată în acizi grași, iar aceștia sunt depozitați în rezervele de grăsime și în ficat, provocând o cascadă de reacții negative. Dar gastroenterologul notează că sfatul de a renunța la fructe noaptea este valabil și pentru cei care nu se tem să ia în greutate.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai bune fructe pentru scăderea zahărului din sânge

Din cauza activității reduse, consumul de fructe seara riscă ficatul gras și depunerea de grăsime viscerală cu formarea obezității abdominale și a riscului de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, nu ar trebui să mâncați fructe seara, chiar și pentru cei care fac sport în mod activ și se antrenează în sala de sport înainte de a merge la culcare.

Antrenamentul de seară excită deja sistemul nervos, iar fructele dau un impuls suplimentar de energie. Astfel, corpul tău va avea nevoie de tot mai multă activitate, acest lucru va afecta calitatea și oportunitatea somnului. De asemenea, vă poate provoca să mâncați mai multe alimente seara, potrivit actualno.com.

Comentarii: