NUTRITIE SANATATE

De ce să introduci și mai mult mierea în meniul tău: Poate preveni o boală gravă a creierului

Foto: Pinterest.com

De ce să introduci și mai mult mierea în meniul tău: Poate preveni o boală gravă a creierului. Mierea poate fi un bun mijloc de prevenire și de blocare a dezvoltării unei boli insidioase – boala Alzheimer.

Acest lucru este dovedit de un studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în revista de nutriție Nutrients, evaluată de colegi.

De ce să introduci și mai mult mierea în meniul tău: Blochează boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o perspectivă terifiantă pentru persoanele în vârstă. Ea amenință cu un declin lent al funcțiilor cognitive, pierderea funcțiilor cerebrale și consecințe fatale inevitabile.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ 5,8 milioane de persoane suferă în prezent de boala Alzheimer (și de tipuri mai puțin cunoscute de demență) în Statele Unite, majoritatea având vârsta de 65 de ani și peste .

Dar, potrivit unui studiu recent, numărul persoanelor cu demență la nivel național și global este în creștere rapidă (mai mult decât orice altă boală). Conform previziunilor, până în 2050, până la 100 de milioane de persoane vor fi afectate de această boală la nivel mondial.

Încă nu există un tratament pentru boala Alzheimer, deși există speranța că problemele neurodegenerative cauzate de această boală pot fi tratate, și nu doar în stadiile finale.

Un nou și surprinzător potențial de tratament preventiv este un produs care poate fi găsit pe rafturile supermarketurilor – mierea. Un studiu a analizat 19 tipuri diferite de produse apicole pentru a determina posibila lor eficacitate în prevenirea declinului cognitiv asociat cu boala Alzheimer. Rezultatele sunt extrem de încurajatoare.

Explicațiile științifice pot fi confuze, așa că oamenii de știință au clarificat unii termeni complicați incluși în concluzia studiului lor. Inhibitorii de colinesterază sunt medicamente sau alte dispozitive medicale care ajută la prevenirea descompunerii acetilcolinei. Aceasta din urmă este o substanță chimică extrem de importantă ca neurotransmițător în organism.

Polifenolii sunt compuși chimici organici care se găsesc în plante și produse naturale, cum ar fi produsul apicol în cauză, potrivit Medical News Today. Polifenolii sunt adesea lăudați pentru proprietățile lor antioxidante, iar acest lucru se aplică cu siguranță celor care se găsesc în produsele apicole.

Polifenolii din acesta nu sunt doar bogați în antioxidanți, ci au și un efect antiinflamator, antimicrobian. Ei au un efect pozitiv asupra memoriei. S-a demonstrat, de asemenea, că produsul de umăr discutat poate juca un rol cheie în îmbunătățirea memoriei și poate fi folosit și ca mijloc de prevenire a demenței, notează studiul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o linguriță de miere pe zi

Având în vedere rezultatele pozitive, autorii studiului concluzionează că acest produs are un potențial semnificativ în tratamentul bolii Alzheimer. Potrivit Nutrients, următorul pas este de a cerceta în continuare tipul exact al acestui produs care pare să fie cel mai promițător în această privință.

Comentarii: