SANATATE

De ce să nu uzi periuța de dinți înainte de a te spăla: E mai important decât ai crede

Foto: Pinterest.com

De ce să nu uzi periuța de dinți înainte de a te spăla: E mai important decât ai crede. Medicii stomatologi transmit un avertisment important pentru populație, subliniind că un obicei comun poate avea consecințe negative asupra sănătății noastre.

Dr. Sahil Patel, medic stomatolog la o clinică din Londra, își îndeamnă pacienții să renunțe la acest obicei, argumentând că acesta „diluează” eficacitatea pastei de dinți.

De ce să nu uzi periuța de dinți înainte de a te spăla: E mai important decât ai crede

„Pasta de dinți are deja cantitatea potrivită de umiditate”, spune Dr. Patel.

„Dacă este umedă, o face să facă spumă mai repede și te face să o scuipi mai repede”, a mai spus el, potrivit The Independent.

Potrivit lui, acest fenomen poate diminua timpul de acțiune a pastei de dinți și, implicit, eficacitatea sa în eliminarea plăcii bacteriene și combaterea cariilor.

CITEȘTE ȘI: Îţi distrugi singur dantura! Şapte greşeli în timpul spălatului pe dinţi

Un alt aspect important adus în discuție că medic este modul în care oamenii își țin periuțele de dinți în timpul periajului și subliniază că exercitare unei presiuni excesive sau a unei mișcări agresive poate duce la deteriorarea smalțului dentar sau la iritații ale gingiilor.

„Adesea, oamenii își țin periuța cu pumnul. Nu ar trebui să simțiți că v-ați frecat pe dinți, asta e prea mult. Dacă perii se împrăștie pe dinte, nu face o treabă bună.

Perii ar trebui să fie drepți pe dinții și ar trebui să aveți o atingere moale”, spune medicul stomatolog.

În plus, o recomandare făcută de medicul stomatolog este să se acorde o atenție deosebită curățării dinților din partea din spate a gurii.

Dr. Patel sugerează că această zonă este adesea neglijată și poate fi mai greu accesibilă, dar este esențială pentru menținerea unei igiene dentare optime.

„Partea din spate este adesea cea mai greu de curățat, așa că vă recomand să începeți de acolo mai întâi.

CITEȘTE ȘI: Uleiul care are grijă de dinții tăi: Elimină bacteriile care îți afectează gingia

Dacă începeți din față și faceți partea din spate la urmă, este mai probabil să vă opriți și să puneți peria jos, să ratați partea din spate sau să nu curățați spatele în mod corespunzător”, spune medicul.

Nu în ultimul rând, medicul Sahil Patel spune că ar prefera ca un pacient să se spele pe dinți o dată pe zi în mod corect, decât să se spele de mai multe ori, pe fugă și greșit.

Comentarii: