REVIEW

De luni, școlile intră în vacanță două săptămâni! Anunț important făcut de Iohannis pentru nevaccinați

stirileprotv.ro

După ședința avută la Palatul Cotroceni cu responsabili în gestionarea pandemiei, Klaus Iohannis a ieșit și le-a explicat românilor ce-i așteaptă în viitorul apropiat. „Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții,care vor intra în vigoare de luni”, a anunțat președintele României.

”Am discutat despre vaccinare, despre școli, despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă!”, a fost mesajul șefului statului pentru români.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Măștile redevin obligatorii peste tot!

Dar iată care sunt principalele puncte de interes, din ceea ce s-a discutat și s-a decis astăzi în ședința de la Cotroceni.

-S-a decis astăzi ca vacanța să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară.

-Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască.

-Vor fi instituite restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî cel mai târziu vineri ce restricții intră în vigoare

-Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimație de serviciu, care au treabă legitimă de rezolvat

-Ziua, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții

 

 

Comentarii: