LIFESTYLE

Dedu:”Până nu vor avea echipele 14 zile de pregătire în sală, nu pornim competițiile”

Situația generală provocată de Pandemia de Coronavirus afectează în continuare handbalul românesc. De aproape o lună echipele s-au reunit și se pregătesc în aer liber, în așteptarea momentului în care vor putea intra în sală.

În mod normal, în luna august ar trebui să se joace atât Liga Florilor MOL, Liga Zimbrilor, cât și meciurile Final Four-ul Cupei României FAN Courier, atât la masculin, cât și la feminin, însă lucrurile par că nu se îndreaptă în direcția cea bună.

Țara noastră înregistrează zilnic un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, astfel că nu se pune problema ridicării restricțiilor, iar pentru sportivi acest lucru înseamnă încă o piedică în a se antrena normal.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, întărește acest lucru și afirmă că sănătatea și integritatea jucătorilor primează.

” Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august.

Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-I stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea pentru că mai devreme sau mai târziu Pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a spus președintele Federației Române de Handbal.

CITEȘTE ȘI: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

Partea plină a paharului

Dedu a mai vorbit de situația echipelor naționale feminine și masculine, precizând că mizează pe rezultate bune la nivelul ambelor selecționate. În plus, șefu FRH încearcă să vadă și plusurile perioadei în care ne aflăm.

” Dacă vedem partea plină a paharului, într-un moment dificil al handbalul românesc, pandemia a fost o gură de oxigen… sună ciudat în această situație, dar mă refer la faptul că a egalat un pic șansele tuturor echipelor, că au stat toate în aceeași măsură, sperăm ca fetele de la Corona să aibă drept de joc, ar ajuta mult echipa națională.

Apoi, în cazul în care vom putea să ne antrenăm, fetele vor apuca să steam ai mult timp împreună, iar asta contează enorm”, a mai spus șeful federației.

 

 

 

Comentarii: