FRUMUSETE

Descoperire incredibilă: Tratamente cosmetice pe bază de cannabis – ce spun specialiştii

La asta nu ne-am fi gândit niciodată şi totuşi se întâmplă. Tratamente cosmetice pe bază de cannabis.

 

Începutul anului a adus în California legalizarea consumului de marijuana. Dar, fără să încalce legea, saloanele de frumuseţe foloseau deja tratamente pe bază de uleiuri extrase din frunzele de cânepă.

 

Iar unii se aşteaptă la apariţia a numeroase noi produse cosmetice pe baza acestei plante controversate.

Efectele psihotrope ale cannabisului sunt încă destul de controversate, dar nu de ele este interesată industria cosmetică. În schimb, cannabidiolul, ulei extras din frunzele plantei, are efecte antiinflamatorii recunoscute şi este legal în 50 de state americane.

În Los Angeles, locul care dă tonul în materie de tratamente de înfrumuseţare, e folosit deja în saloane. Ce-i drept, deocamdată doar la manichiură şi pedichiură. „Îl încorporăm într-un tratament de manichiură şi pedichiură. Îl adăugăm într-o pastilă efervescentă de baie, o loţiune şi un exfoliant pe bază de zahăr, dar şi în ciocolată. Toate au cannabidiol în ele, pentru a spori relaxarea indusă de experienţa manichiurii şi a pedichiurii”, spune Melissa Singer, şefa unui salon.

Este însă doar începutul, iar jurnaliştii specializaţi în domeniu se aşteaptă la o explozie de produse cosmetice pe bază de cannabis. Dar nu toată lumea e convinsă de eficienţa cosmeticelor pe bază de cannabidiol, mai ales în lipsa unor studii.

„Nu există studii care să arate că au vreun efect şi sunt şanse destul de mari să nu aibă niciun efect, în funcţie de concentraţie, aşa cum nu are niciun medicament luat în doză prea mică. Însă funcţionează dacă este folosit cum trebuie.”, anunţă Gabriel Chiu, chirurg plastician, conform ProTV. Deocamdată, cannabidiolul este folosit în medicină în unguente sau spray-uri pentru calmarea durerilor postoperatorii.

Comentarii: