MOMS

Descoperire ŞOC a cercetătorilor olandezi: Cum este afectat comportamentul copiilor de vârsta părinţilor

Copiii născuţi de părinţi mai tineri de 20 de ani au sunt mult mai anxiosi, antisociali şi dezvoltă comportamente nepotrivite, afirmă cercetătorii olandezi după ce au analizat peste 32 de mii de cazuri.

După ce au analizat peste 32 de mii de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, cercetătorii olandezi au concluzionat că mamele peste 30 de ani au copii ce dezvoltă obiceiuri mai sănătoase decât cei ai căror părinţi au sub 20 de ani, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru ‘meseria’ de părinte: Serile, deosebit de importante în relaţia cu copiii

Părinţii incluşi în cercetare aveau între 16 şi 68 de ani, studiul analizând comportamentele copiilor, metodele de educaţie aplicată de părinţii şi profesorii lor, dar şi influenţa vârstei părinţilor. S-a pus accentul pe comportamentele problemă, precum bullying, vandalism, violenţă şi anxietate. Studiul a confirmat „o asociere benefică între vârsta parentală de peste 30 de ani şi o mai mică predispoziţie spre a dezvolta comportament problematic“.

Cercetătorii sugerează că „a avea părinţi peste 30 de ani, nu numai că implică adesea o poziţie socio-economică mai bună decât părinţii tineri, oferind astfel un mediu sigur dezvoltării copiilor, dar aceştia au şi o experienţă de viaţă mai mare“. De asemenea, se sugerează că „părinţii mai în vârstă au mai multă autoritate“.

CITEȘTE ȘI: Dovedit ştiinţific: De ce e bine ca părinţii să le cânte copiilor. Efect extraordinar asupra creierului

Studiul a scos în evidenţă că mamele care aveau copii înainte de 20 de ani prezentau un risc mai mare să crească copii mai anxiosi, antisociali şi care dezvoltă comportamente agresive.

Comentarii: