REVIEW

Desert la pahar cu pișcoturi și fructe

Sursa foto: Pinterest.com

Iată un desert foarte usor de facut care nu necesita nici coacere si nici nu avem nevoie de prea multe ingrediente. Cateva piscoturi, un compot de fructe si frisca si avem un desert pe care cei din jur il vor iubi. Iar daca sunteti iubitori de ciocolata, intregiti desertul cu un strat de crema de ciocolata.

Ingrediente:

  • 1 pachet piscoturi
  • o conserva compot de fructe tropicale
  • 200 ml smantana pt frisca 30% grasime
  • 3-4 linguri zahar brut din trestie de zahar facut pudra
  • optional si crema de ciocolata

CITEȘTE ȘI: Rețete DIETETICE de deserturi cu fructe

Mod de preparare:

Avem nevoie de 4 pahare sau daca vreti sa faceti mai multe portii, dublati cantitatile de mai sus.

Piscoturile taiate in functie de dimensiunile paharelor, le inmuiem in sucul de la compot si punem cate un strat pe fundul fiecarui pahar.

Peste piscoturi punem un strat generos de frisca.

CITEȘTE ȘI: REȚETE SIMPLE / Italian GELATO

Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam cu zaharul pudra pana se intareste (nu o sa obtineti o consistenta ca la frisca indulcita, dar este ok pentru astfel de deserturi). Peste frisca punem un strat de fructe tropicale apoi dupa fructe urmeaza din nou un strat de piscoturi inmuiate in sucul de la compot.

Deasupra punem din nou un strat de frisca sau de crema de ciocolata (pe care o topim usor inainte) iar ultimul strat o sa fie din nou unul de fructe.

CITEȘTE ȘI: ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE

Pastram paharele la frigider pana la servire, insa minim 2-3 ore.

Sursa foto: Pinterest.com

Poftă bună!

Comentarii: