NUTRITIE SANATATE

Dieta dinaintea sărbătorilor: nu dai greș cu ea, spune nutriționistul vedetelor

straightforwardnutrition.com

Pornind de la cererile pe care le tot primește, Mihaela Bilic – nutriționistul care nu face diete, nu impune cure de slăbire cu alimente permise și interzise, cu program de mese rigid sau mâncare cântărită – și călcat pe inimă. Și a spus care sunt regulile clare atunci când vrei să slăbești.

”Bineînțeles, de la caz la caz mi se cere numărul de kilograme de care trebuie scăpat sau ingredientul la care nu poate fi renunțat… cea mai amuzantă dintre cerințe a fost dieta cu bere, mult mai solicitată decât credeți.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”O”

Ani de zile am refuzat să dau sugestii despre ce trebuie să mănânci ca să slăbești, deși trebuie să recunosc că în materie de nutriție există „rețete” care funcționează la toată lumea, nu e nevoie de cine știe ce personalizare.

Haideți să fim sinceri, toată lumea slăbește dacă renunță la zahăr, fructe, făinoase – adică la carbohidrați. Însă dacă vrei o reală detașare de pofte și gândul la mâncare, dacă vrei schimbarea metabolismului și un regim care să dea cu adevărat un „restart” corpului tău, atunci eu cred că trebuie renunțat și la carne și la brânză.”, spune Bilic.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”A”

Iată ce funcționează garantat!

”Tot vine Postul Crăciunului, așa că m-am răzgândit în legătură cu dietele și vă propun, confidențial și în secret, o cură de slăbire care funcționează garantat și vă dă posibilitatea să fiți în formă maximă de Sărbători! Fiți pe fază, ocazie ca asta nu știu când o să se mai ivească. Ta-daaaa!!

Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism și eliminare dependentă de mâncare:

– principiu – 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, ouă și pește/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi
– permise la liber- apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori (tip Zero/Max)
– excepție – se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”B”

• Dimineața – ceai sau cafea (pot fi cu lapte)
• Prânz – 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel
• Seara – pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”AB”

Cum „vă faceţi de cap” la această dietă şi cât timp se ţine

Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână

• La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă
i (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un „restart” cu adevărat întregului organism.

Și ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vă spun că 1 dată/ săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, cât să nu uitați gustul carbohidraților.”, a încheiat Mihaela Bilic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: