LIFESTYLE

Djokovic, izgonit din Australia, a fost escortat de poliția federală – FOTO

prosport.ro

Novak Djokovic a părăsit Australia în doar câteva ore de la pronunțarea sentinței de extrădare. Sportivul a fost surprins în aeroportul Tullamarine din Melbourne, în timp ce se pregătea să se îmbarce în avionul care îl va aduce acasă, în Serbia. Zborul va dura 13 ore, cu escală în Dubai, potrivit bbc.com.


Cel mai bun jucător de tenis al lumii a pierdut duminică procesul prin care contesta anularea vizei sale. Djokovic nu va mai putea sa intre in Australia timp de 3 ani.

Comitetul Olimpic al Serbiei a descris deportarea sportivului ca fiind o „mare nedreptate”.

„Suntem mândri de Novak Djokovic și de felul în care a făcut față acestor circumstanțe extrem de dificile și neplăcute. În ciuda acestei decizii scandaloase, credem că Novak a ieșit din nou câștigător”, a transmis comisia, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Controversele morții poetului nepereche! Cum a sfârșit, de fapt, Mihai Eminescu


Comitetul a adaugat că Djokovic a fost privat de șansa de a deveni cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor – deși puțini cred că va mai avea șansă să participe la un alt turneu de Grand Slam, după expirarea celor 3 ani de interdicție.


„Novak Djokovic a fost tratat ca un criminal în serie în Australia”

Președintele sârb sare în apărarea lui Novak Djokovic după problemele legale prin care s-a confruntat în Australia. Aleksandar Vucic spune că liderul ATP a fost “torturat şi chinuit” de guvernul australian şi “tratat ca un criminal în serie”. În plus, președintele acuză avocații guvernamentali că au mințit în timpul procesului, potrivit dailymail.co.uk.

CITEȘTE ȘI: Mihai Trăistariu, ”ars” la buzunar cu factura de gaze! Amenință furnizorul cu tribunalul

„N-au făcut altceva decât să-l maltrateze pe cel mai bun tenismen timp de 11 zile, iar în a 11-a zi să-i înmâneze decizia luată în prima zi…”, a spus el, relatează publicația sârbă Novosti.

Președintele a declarat că îi asigură lui Djokovic tot sprijinul și că „abia așteaptă” ca starul să se întoarcă în Serbia, unde este întotdeauna binevenit.

Comentarii: