LIFESTYLE

Două hocheiste vor scrie istorie pentru România la Olimpiadă!

Au 15 și 16 ani, fac hochei de performanță și visează la o medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret. Emilia Munteanu și Sonia David sunt hotărâte să demonstreze că și fetele pot practica acest sport la nivel înalt. Au început să joace hochei la vârste extrem de fragede, iar acum reprezintă România la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret.

„În ciuda faptului că am facut foarte multe activități extrașcolare, am ales hocheiul întotdeauna. Nu aveam timp să mă și antrenez, să și repet la vioară, să mă duc și la școală.”, recunoaște Emilia Munteanu, componentă a echipei olimpice a României la JOT.

„Aveam doi ani când am intrat pe gheață, după fratele meu, și de atunci nu au mai putut să mă scoată de pe gheață”, spune și Sonia David, și ea tot componentă a echipei olimpice a României .

„Dacă cineva îmi spune „joci hochei ca o fată”, îi răspund că dacă se străduiește, o să ajungă și el să joace. Sperăm la o medalie la Lausanne.”, încheie Sonia David.

Citește și: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Speranțe la o medalie la biatlon

Nicolae Gîrbacea visează și el la cucerirea unei medalii la Lausanne în proba de biatlon. Vicecampion național de juniori, el a participat, în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, și a muncit enorm pentru a ajunge la olimpiadă.

„Mi-am propus să aduc un rezultat foarte bun, să fiu mulțumit de mine și să termin printre primii. Visez la medalie, am muncit foarte mult pentru ea. Sper să o aduc României și mai ales mie.”, mărturisește Nicolae Gîrbacea.

 

Comentarii: