SANATATE

Dr. Bubenek explică: De ce reprezintă o problemă administrarea în exces a oxigenului pentru pacienți

freepik.com

Dr. Șerban Bubenek. „Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului”.

În contextul pandemiei de coronavirus, nivelul de oxigen utilizat în spitale a crescut în mod evident. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția cu privire la pericolele care pot apărea din cauza utilizării excesive a oxigenului. Riscul de incendii sau explozii este foarte mare în lipsa unor echipamente medicale care să monitorizeze nivelul de oxigen.

„Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului. Iar în absența unor spitale cu sisteme de alarmare poate produce grave accidente, inclusiv incendii și explozii”.

CITEȘTE ȘI: Punctul slab al coronavirusului: Grupa de sânge cu imunitate la COVID-19

Aceasta este declarația neașteptată, făcută chiar de președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la Medika TV.

Dr. Șerban Bubenek, despre medicii non-anesteziști: „Sunt noțiuni pe care nu le stăpânesc foarte bine”

În același timp, dr. Șerban Bubenek este de părere că medicii non-anesteziști ar trebui să aibă mai multe noțiuni medicale în privința administrării oxigenului pentru bolnavii de COVID-19. Acesta consideră că mulți dintre acești medici au intrat în „lupta” cu Covid mult prea repede și au noțiuni pe care „nu le stăpânesc foarte bine”.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: Cât de importantă este de fapt vitamina C în vindecarea cazurilor severe de coronavirus/ STUDIU

„Probabil că le scapă niște noțiuni de fiziopatologie respiratorie, pe care nu sunt obligați să le știe în specialitățile lor diverse. Ei au fost puși în mod obligatoriu să îngrijească astfel de pacienți care sunt la limită între terapia acută și terapia intensivă, nu le stăpânesc foarte bine”, a mai spus dr. Șerban Bubenek.

Comentarii: