SANATATE

Durerile pe care NU trebuie să le ignori: Ar putea fi semnele unor boli grave

Foto: Pinterest.com

În timp ce unele dureri sunt doar un banal disconfort, altele pot fi simptom pentru boli mai serioase. Nu le ignora şi mergi la doctor pentru a te asigura că nu ai probleme grave de sănătate.

Iată, așadar, câteva dureri aparent banale, dar care pot ascunde afecțiuni grave!

Durere în piept

Durerile în piept pot fi semnul unui atac de cord sau ale unor afecțiuni cardiovasculare grave. Durerile în piept mai pot fi provocate de problemele de digestie, gazele intestinale, stres, frig sau febră.

În cazul în care durerea în piept este însoțită de un discomfort resimțit la nivelul gâtului, maxilarului sau ale umărului stâng, atunci ar trebui să consulți de urgență un medic cardiolog, recomandă clicksanatate.ro.

Dureri de cap

Durerile puternice și frecvente de cap pot indica prezența unei tumori la nivelul creierului sau chiar o hemoragie craniană.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerile de gât: Iată cele mai bune remedii

Dureri de spate

Durerile de spate (resimțite în partea inferioară a spatelui) pot avea cauze multiple: stres, muncă fizică solicitantă sau afecțiuni la nivelul abdomenului.

De asemenea, aceste dureri pot semnala iminența unui atac de cord, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, diabet, care s-au confruntat cu probleme circulatorii și al fumătorilor.

Dureri abdominale

Și aceste dureri pot fi provocate de mai mulți factori: apendicita, ulcer, ocluzie intestinală sau probleme ale pancreasului.

CITEȘTE ȘI: Cum poţi să măreşti eficienţa medicamentelor: Acesta este marele secret

Senzație de arsură la nivelul picioarelor

Potrivit Asociației Americane de Diabet, senzația de arsură la nivelul membrelor inferioare este unul dintre simptomele precoce ale neuropatiei periferice. Această afecțiune poate să afecteze mai multe categorii de nervi, inclusiv cei motorii, senzoriali sau cei ai sistemului nervos vegetativ. De asemenea, afecţiunea poate să fie restrânsă sau extinsă, în funcţie de dimensiunea fibrelor nervoase lezate.

 

Comentarii: