NUTRITIE SANATATE

Efecte uimitoare: Ce se întâmplă dacă începi să consumi zilnic kefir

romanialibera.ro

Efecte uimitoare: Ce se întâmplă dacă începi să consumi zilnic kefir. Kefirul este un amestec bogat în probiotice cu beneficii uriașe pentru sănătate.

Are efecte pozitive asupra stării generale a organismului. Kefirul conține peste 40 de probiotice excelente pentru stomac, vitamine (în special cele din grupul B), calciu, potasiu, magneziu, fosfor și proteine. În plus, kefirul este excelent pentru sistemul nervos și îți ține de foame.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu fulgi de ovăz și iaurt, un regim delicios…

Efecte uimitoare: Ce se întâmplă dacă începi să consumi zilnic kefir

  • stimulează digestia și previne constipația
  • îndeparteaza toxinele, stimulează imunitatea și funcțiile metabolice
  • este eficient în scăderea colesterolului „rău”
  • tratează bronșita, inflamațiile ficatului și problemele cu rinichii
  • te scapă de flatulență
  • ajută la întărirea oaselor și reduce riscul de osteoporoză.

Obţinut din lapte fermentat, kefirul poate trata probleme de sănătate, de la afecţiuni digestive până la boli infecţioase, precum tuberculoza. Specialiştii site-ului healthmad.com ne dezvăluie câteva dintre “minunile” pe care kefirul le face pentru organism: E util persoanelor cu intoleranţă la lactoză.

Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice. Astfel, persoanele afectate se pot bucura de acest produs lactat.

CITEȘTE ȘI: Combinațiile de fructe INCOMPATIBILE, care vă pot chiar îmbolnăvi

Stimulează sistemul imunitar

E eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care pătrund în organism.

E bogat în vitamine

Kefirul e o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la reglarea funcţionării tuturor organelor interne.

Ajută funcţia digestivă

Kefirul e o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice, care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Aceasta poate fi de ajutor în tratamentul diareei, poate reduce flatulenţa şi reglează digestia. Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice, poate ajuta la refacerea florei intestinale şi poate scădea riscul de diaree.

Comentarii: