NUTRITIE

Dieta cu fulgi de ovăz și iaurt, un regim delicios…

Foto: Pinterest.com

Ca să slăbeşti repede în jur de 3 kilograme nu e chiar imposibil. Una dintre curele de slăbire recomandate de nutriţionişti pentru a avea succes într-un astfel de demers este dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt.

Dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt promite că te ajută să slăbeşti în doar câteva zile, fără să îţi pui organismul la încercări extreme şi fără să te înfometezi.

Potrivit cercetărilor făcute de oamenii de ştiinţă în ultimii ani, fulgii de ovăz reduc nivelul de colesterol, pentru că au conţinut de beta-glucanul, o categorie de fibre solubile. De asemenea, ovăzul întăreşte sistemul imunitar, tot datorită fibrelor, care pot preveni infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.

CITEȘTE ȘI: Ce sos este MAI NOCIV decât un burger /STUDIU

Dieta în care sunt incluşi şi fulgii de ovăz ajută la protejarea inimii. Mai exact, în ovăz se găsesc antioxidanţi care luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi şi protejează vasele de sânge.

Foto: Pinterest.com

Tot ovăzul reglează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, reduce riscul de diabet de tip 2, datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz.

CITEȘTE ȘI: A slăbit 32 de kilograme! Ce DIETĂ a ținut Cătălin Crișan

Ovăzul are calitatea că reduce apetitul. Mai exact, deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te ei simţi mult mai sătul după ce mănânci fulgi de ovăz cu iaurt. Mai mult, conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative, medicamente care pot avea efecte adverse grave precum slăbirea excesivă şi malnutriţie.

Fără înfometare, îţi întăreşti imunitatea!

Despre iaurt se spune că protejează vezica urinară. Mai exact, o cercetare realizată de finlandezi arată că femeile care consumă cel puţin trei porţii de iaurt şi brânză pe săptămână au cu 80% mai puţine riscuri să se îmbolnăvească de infecţii urinare.

CITEȘTE ȘI: Și-a pierdut vocea în urma unei diete care promitea slăbirea rapidă! Și tu ții ACEASTĂ dietă?

De asemenea, cei care vor să încerce dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt mai trebuie să ştie că iaurtul întăreşte sistemul imunitar, dar şi întăreşte oasele, datorită calciului pe care îl conţine.

De câte ori să mânânci într-o zi cele două ingrediente

Dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt poate fi ţinută destul de uşor. Poţi adăuga pe lângă cele două ingrediente şi câteva bucăţi de fructe, nuci, migdale sau scorţişoară.

Foto: Pinterest.com

Dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt presupune ca măcar două mese, de preferat micul dejun şi prânzul, să aibă exclusiv cele două ingrediente. Seara, la cină, poţi mânca alimente uşoare, precum legume pregătite la abur, carne de peşte sau de pui.

CITEȘTE ȘI: Dieta celor 35 de fibre. PLUS Meniu personalizat

Şi foarte imortant în dieta cu fulgi de ovăz şi iaurt, dar şi în toate celelate cure de slăbire este să bei cel puţin 8 pahare de apă şi dacă se poate să faci şi măcar o jumătate de oră de mişcare.

Comentarii: