SANATATE

Ce sos este MAI NOCIV decât un burger /STUDIU

Foto: Pinterest.com

Hrănirea copiilor cu sos pesto ar putea avea un efect mai nociv asupra sănătății copilului decât hamburgerii de la McDonald’s, potrivit unui studiu care vizează sarea din alimente.

În vreme un sos pesto cumpărat din magazin conține 1.5 g sare, un hamburger McDonald’s are 1.2 g, scrie The Telegraph.

Sarea consumată în exces este periculoasă pentru oricine, dar mai ales pentru copii. Pericolele consumului mare de sare asupra sănătății au fost bine documentate în ultimii ani: prea multă sare ar putea crește tensiunea iar aste ne expune riscului de a dezvolta probleme cardiace sau accidente vasculare cerebrale.

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

Cu toate acestea, e nevoie de un echilibru. Deși majoritatea dintre noi mâncăm mai multă sare decât e necesar, cu toții avem nevoie de o cantitate minimă de sodiu pentru că ajută la menținerea unei hidratări corecte a organismului și este benefică mușchilor și sistemului nervos.

Foto: Pinterest.com

Un adult are nevoie, în medie, de 6 grame de sare pe zi.

Ești un părinte prea permisiv? VEZI dacă și tu faci toate acestea

Otrava din farfurie: Iată cum sunt coapte MĂSLINELE pe care le găsim în magazinele din România!

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

„Este o greșeală să ne uităm la un singur ingredient. E păcat că este adăugată atâta sare în sosul pesto, pentru că are potențialul de mâncare foarte sănătoasă. Uleiul de măsline, migdalele și busuiocul sunt minunate pentru sănătatea noastră, datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate”, afirmă un nutriționist.

Foto: Pinterest.com

Specialiștii avertizează că este crucial ca oamenii să verifice etichetele produselor pe care urmează să le cumpere și, în cazul produselor mai puțin sănătoase, să alegă să consume o cantitate mai mică.

CITEȘTE ȘI: Dressinguri pentru salate cu puține calorii

Mai multe alimente care erau considerate sănătoase, au trecut, recent pe lista celor mai puțin sănătoase. Printre acestea se numără: sosul de salată, alimentele cu conținut redus de grăsime, fresh-ul de fructe (din cauza conținutului ridicat de zahăr), cous cous, uleiul de cocos sau sucurile carbogazoase fără zahăr.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: