NUTRITIE SANATATE

Dacă aceste 7 semne sunt prezente, înseamnă că ești deshidratat

Foto: europortal.com

Dacă aceste 7 semne sunt prezente, înseamnă că ești deshidratat. Suntem în mijlocul verii, iar temperaturile ridicate sunt o parte invariabilă a acestei perioade. Este foarte important să fim bine hidratați. Apa ajută nu doar la buna funcționare a creierului, ci și la funcționarea întregului nostru organism.

Când vorbim despre o bună hidratare, ne referim la consumul de apă. Orice alte băuturi zaharoase sau alcoolice nu sunt o idee bună.

Dacă aceste 7 semne sunt prezente, înseamnă că ești deshidratat

Potrivit experților, chiar și deshidratarea moderată provoacă simptome care nu pot fi ascunse de tine.

CITEȘTE ȘI: Poate deshidratarea să ducă la un exces al grăsimii de pe burtă?

Iată care sunt cele mai comune dintre ele:

Piele uscată

Există persoane a căror piele este în general uscată. Dacă sunteți unul dintre ei, nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece acest semn probabil că nu vi se aplică. În cazul în care nu faceți parte din acest grup de persoane, ar trebui să acordați atenție la timp și să începeți să consumați mai multă apă pe căldură.

Urina

Se crede că urinarea arată foarte exact dacă organismul uman s-a deshidratat și dacă lichidul consumat este în cantități suficiente.

Respirația urât mirositoare

Țineți cont de faptul că a nu bea suficientă apă poate duce la respirație urât mirositoare.

Foamea

Foarte des, atunci când o persoană nu a luat suficientă apă, îi este foame. În loc să ronțăiți constant, beți un pahar sau două de apă.

Constipația

S-a dovedit că lipsa unei cantități suficiente de apă în organism duce la uscarea și densitatea maselor fecale. Acest lucru, la rândul său, face dificilă îndepărtarea lor. Ca urmare, veți simți un disconfort neplăcut și umflături.

CITEȘTE ȘI: Cu deshidratarea nu e de glumit: Cum te poate îmbolnăvi

Oboseală și dureri de cap

Adesea, oboseala și durerile de cap sunt cauzate de faptul că nu aveți suficientă apă. Data viitoare când nu vă simțiți bine, gândiți-vă dacă ați băut o cantitate solidă de lichide, recomandă actualno.com.

Problema deshidratării poate fi rezolvată foarte ușor. Singurul lucru pe care vi se cere să îl faceți este să vă creșteți aportul de apă.

Comentarii: