NUTRITIE SANATATE

Efectul incredibil al cafelei asupra creierului: Legătura cu bolile Alzheimer și Parkinson

besthealthmag.ca

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Brain Krembil din Canada scoate la iveală efectele consumului de cafea asupra organismului uman, cu precădere asupra apariţiei bolii Alzheimer sau Parkinson.

În timpul studiului realizat la Institutul Brain Krembil din Canada, în care oamenii de ştiinţă au folosit o cafea prăjită, decofeinizată, oamenii de ştiinţă au analizat grupul de compuşi din cafea numiţi fenilindani care apar în timpul procesului de prăjire, scrie The Independent.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi

Fenilindanii, compuşi ai cafelei, împiedică apariţia bolilor Alzheimer sau Parkinson

Nu numai că aceştia determină amărăciunea asociată gustului de cafea, dar împiedică şi fuziunea proteinelor amiloide beta şi tau, care se găsesc în creierul pacienţilor care suferă de Alzheimer şi Parkinsons.

În opinia dr. Ross Mancini, cercetător în chimie medical, care a participat la experiment, aceste constatări sunt importante pentru prevenirea celor două boli degenerative.

„Fenilindan este un inhibitor dual. Pe măsură ce cafeaua e mai prăjită, conţine cantităţi mai mari de fenilindan şi pare să fie mai protectoare decât cafeaua prăjită mai puţin”, a declarat dr. Mancini. „Este pentru prima oară când cineva investighează modul în care fenilindanele interacţioează cu proteinele responsabile de Alzheimer şi Parkinson”, a subliniat dr. Mancini.

CITEȘTE ȘI: Ce efecte are cafeaua asupra inimii. Ultimele studii scot la iveală un detaliu inedit

„Urmatorul pas va fi acela de a investiga cât de benefici sunt aceşti compuşi şi dacă au capacitatea de a pătrunde în fluxul de sânge sau de a traversa bariera hemato-encefalica“, a mai precizat specialistul, recunoscund şi că sunt necesare mai multe studii înainte de a putea transpune beneficiile în opţiunile terapeutice.

Comentarii: