NUTRITIE SANATATE

Efectul medicinal al unui măr pe zi: Te protejează de o boală foarte gravă

healthline.com

Efectul medicinal al unui măr pe zi: Te protejează de o boală foarte gravă. Demența este mai puțin amenințătoare pentru cei care au un creier activ. Dar nu numai acest lucru este esențial. Există dovezi solide că anumite alimente pot îmbunătăți memoria și pot reduce riscul de îmbolnăvire la bătrânețe.

De exemplu, unul dintre aceste alimente sunt merele.

Efectul medicinal al unui măr pe zi: Te protejează împotriva demenței

Nutriționistul din Sydney Vincent Candratinatta recunoaște că el însuși crede în puterea miraculoasă a merelor și, prin urmare, le mănâncă în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Efectul benefic al unui măr pe zi: Cum are grijă de plămânii tăi

„Din cele 1.755 de tipuri diferite de fructe comestibile, doar unul singur are capacitatea de a speria medicii, cu alte cuvinte, ne permite să nu ne îmbolnăvim. Acestea sunt merele”, a declarat omul de știință.

Expertul adaugă că acestea conțin cea mai mare concentrație și cea mai largă gamă de antioxidanți fenolici. Acest lucru face din fructe un superaliment ideal”.

Dr. Vincent susține că mănâncă mere în fiecare zi. S-a demonstrat că acestea conțin vitamine și minerale care sunt legate de păstrarea memoriei. „Fructul este bogat în flavonoide, care pot contribui la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer prin protejarea creierului de efectele substanțelor nocive”, a declarat medicul.

Acest lucru a fost dovedit de un studiu american cu 2.800 de participanți. Cei care au consumat alimente sărace în flavonoide au avut de două până la patru ori mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer și afectarea cognitivă aferentă pe o perioadă de 20 de ani.

Expertul spune că flavonoidele nu se găsesc doar în mere. Ele se găsesc în pere, varză, spanac, chiar și în ciocolată. „Dar merele sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale care protejează celulele creierului de neurotoxicitatea care poate duce la tulburări neurodegenerative și la demență”, a spus Dr. Vincent, citat de Daily Mail.

„Neurotoxicitatea poate apărea în urma expunerii la anumiți aditivi alimentari, pesticide, solvenți industriali și de curățare și produse cosmetice”, explică specialistul.

Merele sunt, de asemenea, bogate în pectină, o fibră solubilă. S-a dovedit că un consum zilnic al acestora reduce riscul de a dezvolta depresie, conchide cercetătorul.

CITEȘTE ȘI: Unt sau margarină? Care dintre cele două reprezintă un pericol mai mare pentru sănătate

Medicii avertizează: nu trebuie să vă supuneți unei monodietă cu mere sau să le consumați în timpul zilei în cantități mari. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate. Cert este că, consumându-le, puteți obține prea multe fibre grosiere și acizi din fructe. Acest lucru provoacă procese inflamatorii la nivelul vezicii biliare, exacerbarea colitei și a gastritei.

În același timp, experții confirmă – în cantități mici, merele sunt într-adevăr foarte utile. Ele conțin, de asemenea, vitamine B, beta-caroten, acid ascorbic, iar în semințele lor, glicozidul amigdalin (vitamina B17).

Comentarii: