NUTRITIE SANATATE

Micul dejun care te ajută să slăbești: Scade colesterolul

rd.com

Micul dejun care te ajută să slăbești: Scade colesterolul. Nivelurile ridicate de colesterol sunt un factor care contribuie la multe probleme grave de sănătate, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Această substanță grasă care se găsește în artere poate fi foarte periculoasă dacă cantitatea sa crește semnificativ.

Medicul rus Irina Andreeva ne împărtășește cele mai bune alimente de la micul dejun pentru scăderea nivelului de colesterol – fulgi de ovăz, avocado și fasole.

Micul dejun care te ajută să slăbești: Scade colesterolul

La niveluri ridicate, lipidele se pot acumula în vasele de sânge în timp. Combinându-se cu alte substanțe din sânge, acestea pot forma plăci. Deși această placă poate să nu cauzeze inițial probleme, pe măsură ce crește în dimensiune, ea cauzează probleme. În cele din urmă, aceasta poate împiedica circulația corectă a sângelui prin vase.

CITEȘTE ȘI: Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea

„Dieta este un factor major în cazul unui nivel ridicat de colesterol. În special, cei mai mari vinovați sunt alimentele bogate în grăsimi saturate. Acestea includ alimente precum cărnurile grase, brânza, untul și prăjiturile”, spune Dr. Irina Andreeva.

Nu doar alimentele, ci și băuturile ajută la scăderea nivelului de colesterol. Dr. Andreeva recomandă ceaiul verde și ceaiul de hibiscus. Așa cum unele alimente pot crește nivelul colesterolului, altele pot ajuta la scăderea acestuia.

Tocmai de aceea, puteți adăuga aceste trei alimente la micul dejun – ovăz, avocado și fasole. Ovăzul conține fibre solubile care ajută la controlul nivelului de colesterol. „Fibrele solubile pot reduce absorbția plăcii de colesterol din sânge. Cinci până la 10 grame sau mai mult de fibre solubile pe zi scade nivelul colesterolului lipoproteic cu densitate redusă”, spune terapeutul.

Fulgi de ovăz

Potrivit unui studiu, participanții care au consumat zilnic 70 de grame de fulgi de ovăz sub formă de terci au avut niveluri mai scăzute de colesterol. În 28 de zile, nivelul lor de lipoproteine cu densitate scăzută a scăzut cu 11,6 la sută.

Fasole

Fasolea coaptă, ca și alte tipuri de fasole, este, de asemenea, bogată în fibre solubile. „Organismului îi ia ceva timp să le digere, ceea ce înseamnă că te simți sătul mai mult timp după ce mănânci. Acesta este unul dintre motivele pentru care fasolea este considerată un aliment sănătos pentru persoanele care încearcă să slăbească”, spune expertul.

Avocado

Medicul spune că avocado este, de asemenea, bogat în grăsimi sănătoase pentru inimă. Medicul spune că, potrivit unui studiu, consumul unui avocado pe zi, ca parte a unei diete cu conținut moderat de grăsimi, poate reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută.

CITEȘTE ȘI: Cel mai sănătos mic dejun în lunile de toamnă – Sfatul nutriționistului

„Rezultatele arată că avocado are efecte benefice asupra factorilor de risc cardiometabolic care depășesc profilul de acizi grași sănătoși pentru inimă”, adaugă Dr. Andreeva. „Pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, este extrem de important să se renunțe la fumat, precum și să se reducă la minimum consumul de alcool”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: