LIFESTYLE

”Ei sunt campionii Europei!” Dezvăluirile medicilor care i-au salvat viața danezului Eriksen

Players gather as paramedics attend to Denmark's midfielder Christian Eriksen (not seen) during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021.,Image: 615411627, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Friedemann Vogel / AFP / Profimedia

Era minutul 43 al partidei Finlanda-Danemarca de la Euro. Aproape de tușă, danezul Eriksen, nederanjat de nimeni, face un pas să preia balonul și pică inert pe gazon.

Au fost imaginile care au îngrozit planeta. Stadionul a amuțit, jucătorii și arbitrul au făcut semne disperate către medicii care au ajuns în câteva secunde lângă fotbalistul prăbușit pe gazon.

Momentele de după au fost de-a dreptul cutremurătoare. S-a văzut clar, în ciuda cordonului uman făcut de coechipieri în jurul lui Eriksen că i se făceau manevre de resuscitare. Apoi, a fost adus defibrilatorul, însă suspansul a fost criminal.

Mai ales că pe lângă barajul făcut de fotbaliștii danezi, în jur s-au pus și două steaguri finlandeze care să acopere cu totul zona și să nu se mai vadă absolut nimic. În tot acest timp, partenera de viață a lui Eriksen privea în stare de șoc către locul unde medicii se străduiau să-l țină în viață pe iubitul ei.

După 18 minute de panică, Eriksen a fost scos pe targă, cu scut uman în jur, și dus la salvare. Din fericire, a fost salvat și acum este stabil, la spital.

CITEȘTE ȘI: Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

”Puteam simți un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat!”

Toată lumea este de părere că intervenția promptă a medicilor, dar și cea a colegului de echipă a lui Eriksen, Simon Kjaer, care i-a acordat primul ajutor și l-a ridicat ca să nu-și înghită limba au fost determinante.

Despre echipa medicală, Marca a scris astăzi că acest campionat european are deja campionii. ”Am fost chemaţi pe teren când Christian s-a prăbuşit, eu nu-l văzusem căzând. Era clar că era inconştient. Când am ajuns la el, era pe o parte şi, respira, puteam simţi un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat şi am început să-i facem resuscitare cardiopulmonară.

Ajutorul a venit foarte repede de la echipa medicală (n.r. – a turneului) şi de la restul staff-ului şi cu cooperarea lor am făcut ceea ce trebuia să facem şi am reuşit să-l readucem pe Christian. El a vorbit cu mine înainte de a fi dus la spital”, a dezvăluit după meci Martin Boesen, medicul naționalei Danemarcei, potrivit BBC.

 

 

Comentarii: